Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 3 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De leukste online wijnproeverijen om aan mee te doen

Of het nou is om de januari-blues op te vangen, om het jaar te beginnen met een nieuwe hobby of gewoon omdat het kan: een wijnproeverij is ál-tijd een goed idee. En dat treft, want door corona is er echt een ontzettend tof aanbod van online wijnproeverijen, die je vanuit je luie stoel kunt volgen.

De leukste online wijnproeverijen

1. Rayleigh & Ramsay (afhalen of bezorging in Amsterdam)

Rayleigh & Ramsay, die toffe Amsterdamse wijnbar, organiseert sinds het begin van de lockdown regelmatig online wijnproeverijen. Het proefpakket bestaat uit vijf proefflesjes die je leert kennen onder (online) begeleiding van Rayleigh & Ramsay’s wijnexpert.

Na de proeverij ontvang je alle info over de wijnen. Proefpakketten kosten € 33,50 per persoon en bezorgen in Amsterdam is gratis. Meer info op de site.

2. Wijn- en eetbar Most (afhalen in Utrecht)

Wijnbar Most mag zichzelf de grootste wijnwinkel van Utrecht noemen. Hun online wijnproeverijen zijn inmiddels een begrip. Het concept: het proefpakket met zes flesjes haal je zelf af bij Most, je logt in via Zoom op het aangegeven tijdstip (telkens op zaterdagavond om 20:30 uur) en je noteert je bevindingen tijdens het proeven op het bijgeleverde formulier.

Via de chat kun je vragen stellen en discussiëren. De pakketten zijn af te halen voor € 25,- per pakket. Mail naar [email protected] voor het plaatsen van je bestelling.

3. WijnSpijs Academy (bezorging in heel Nederland)

“Wij gaan Nederland helpen hun smaak te ontdekken waardoor men makkelijker een wijn kan kiezen in supermarkt en restaurant.”, klinkt het bij oprichter Rob van WijnSpijs Academy.

Hoe werkt het? Je krijgt zes benchmark wijnen van topkwaliteit thuisgestuurd en onder andere toegang tot 20 exclusieve video’s waarin wijnexpert Laura je door de theorie loodst. Daarmee kun je de cursus op elk gewenst moment volgen. Er zijn vier tussentijdse toetsen en een examen met certificaat. Meer weten? Kijk op de website van WijnSpijs Academy voor meer informatie.

4. Wijn van Esther (bezorging in heel Nederland)

Esther van Esther van Wijn stelt met liefde een wijnpakket voor je samen waarmee je thuis aan de slag kunt. Esther begeleidt de proeverij live met haar wijnkennis en instructies om te leren proeven. Het bijgeleverde aromawiel helpt je benoemen wat je precies proeft en ruikt. Meer info op de site!

5. Le Vineur (bezorging in heel Nederland)

Le Vineur heeft sinds de eerste lockdown al een hele rits online wijnproeverijen georganiseerd. Deze vinden iedere vrijdag om 17:00 uur plaats, waarbij je op voorhand de geselecteerde wijnen aan huis laat leveren. De insteek verschilt per week: van een wijn- en chocoladetasting tot een proeverij met de beste rosé. Meer info via de site.

6. Divino Natura (bezorging in heel Nederland)

Gaat jouw hart sneller slaan van (oranje) natuurwijnen? Dat treft: Josje Voostrom van Divino Natura deelt met plezier haar kennis over Italiaanse natuurwijnen in online masterclasses. Tijdens een online sessie (€ 49,-) proef je 2 x wit, 1 x rosé, 1 x oranje en 2 x rood. Check de site voor meer informatie.

Meer met wijn?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.