Redactie
Redactie Drinken 12 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste warme cocktails voor in de winter

In de winter kruipen we graag op de bank met een kruidige warme drank of cocktail. Denk aan: whiskey, rum en combinaties van kaneel, sinaasappel en kruidnagel. Of een warme choco met een tik (een stiekem scheutje booze)!

Dit zijn onze favorieten.

Hot Toddy

Een Hot Toddy kent verschillende bereidingen. Wel wordt -ie altijd gemaakt met whiskey, kokend water, suiker en specerijen. Zo lekker!

In Schotland serveren ze de Hot Toddy vaak met een schijfje citroen, honing en kruidnagel. De Ierse versie wordt met Ierse whiskey gemaakt en gezoet met bruine suiker. Kijk hier voor een recept met Bourbon-whiskey.

Glögg

Glögg is de Scandinavische variant van Glühwein. Het wordt gemaakt van rode wijn, suiker en kruiden als kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en sinaasappel. Soms wordt er ook nog een sterke drank als wodka of brandewijn aan toegevoegd. Voor wat extra comfort in de kou…

Glögg wordt vaak geserveerd met rozijnen, geblancheerde amandelen of gemberkoekjes. Kijk hier voor een lekker recept.

Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum is misschien wel de ultieme wintercocktail. Gemaakt met – ja, echt – gesmolten boter, bruine suiker, rum en kruiden als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Grog

Grog is een cocktail van rum (soms cognac) en water en wordt op smaak gemaakt met limoensap, kaneel en sinaasappel. Maar zoals bij de meeste cocktails geldt: er bestaan uiteenlopende recepten. Kijk hier voor een lekkere variant. Ook nog eens heel makkelijk te maken! En ideaal als je flinke keelpijn hebt; vroeger werd grog vaak gedronken om griepklachten te verminderen.

Warme chocolademelk met een tik

Aan warme chocolademelk kan je heel goed een shot rum, whiskey of cognac toevoegen. Wij vonden een fijn recept met whiskey.

Mulled cider

Mulled cider is opgewarmde appelcider, gecombineerd met kruiden als kaneel, sinaasappelschil, nootmuskaat en kruidnagel. Kijk hier voor een recept van Jamie Oliver. Een aanrader!

Benieuwd naar meer lekkere cocktails?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.