Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drinken 23 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze box met Dalmore whisky en hapjes van sterrenchef Sidney Schutte wil je hebben

Whisky-liefhebbers opgelet! Het beroemde Waldorf Astoria Amsterdam en het Schotse luxe whiskymerk The Dalmore zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Geniet thuis van een ultiem luxe box vol met hapjes die zijn bedacht door sterrenchef Sidney Schutte, gepaird met vier prachtige whisky’s van Dalmore. In de box vind je zowel hartige als zoete hapjes en wow: wat zijn ze mooi!

Steun de horeca

Het is zowel voor hotels als voor whiskymerken een lastige tijd. Gasten blijven weg want reizen wordt afgeraden en hun restaurants moeten gesloten blijven, en met de sluiting van de horeca valt er voor drankleveranciers natuurlijk een groot stuk van hun afzetmarkt weg.

Daarom staken ze bij Waldorf Astoria Amsterdam de handen uit de mouwen voor een toffe samenwerking met Dalmore: de Schotse whiskymakers.

Dalmore delight box
Bron: Waldorf Astoria

The Dalmore Delight Box

Ben je een echte whisky-liefhebber (of nieuwsgierig naar whisky), dan is The Dalmore Delight box die ze lanceerden er echt eentje die je wil hebben. In de box vind je vier verschillende ‘expressies’ van Dalmore die worden gepaired met bijpassende bites. Alle hapjes zijn ontwikkeld door sterrenchef Sidney Schutte en zijn team van restaurant Spectrum**.

We duiken eens iets dieper in die box. Allereerst de whisky’s. In de box vind je de 12yo en de 15yo van Dalmore, evenals de Cigar Malt Reserve en de King Alexander III. Mocht je die nou altijd hebben willen proeven: dit is dus je kans, zonder dat je meteen die hele fles hoeft aan te schaffen. En fun fact over Dalmore: afgelopen november werd één van hun whisky’s nog uitgeroepen tot de beste ter wereld (The Dalmore 35yo).

Dalmore whisky pairing
Bron: Waldorf Astoria

Whisky & hapjes van een tweesterrenchef

De smaken in deze whisky’s worden door Sidney en zijn team knap gepaired met per whisky één zoete en één hartige bite.

Denk aan een bite met garnaal, koffie, achiote & koolraap of met pompoen, banaan en miso. Of wat dacht je van een oestersoufflé, een Parijs-Brest of appeltaart à la een sterrenchef, die perfect samengaat met whisky? Ook leuk: de hapjes zijn zelfs verkrijgbaar in een vegetarische variant.

Bestellen?

The Dalmore Delight box lijkt ons een geweldig cadeau voor de whisky-fan in je leven, of gewoon, voor jezelf. De prijs van de box is € 45,50 per persoon (vanaf twee personen) en is te bestellen via www.luxuryathome.amsterdam tot eind februari. De box is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag.

Meer luxe boxen voor thuis:

Dalmore Waldorf Astoria
Bron: Waldorf Astoria

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.