Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Help de kwekers met de Plukbox: een krat vol groente- en kruidenplantjes

Er staan rijen voor de ingang van de tuincentra in Nederland, maar kwekers hebben het moeilijk. Doordat de internationale bloemen- en plantenhandel vanwege de pandemie tot stilstand is gekomen, is ook de afzetmarkt foetsie. Met tot gevolg dat veel planten en bloemen noodgedwongen moeten worden vernietigd. BoxvolBloemen steekt daar echter een stokje voor. Zij helpen de kwekers. Culy ontdekte hun PluxBox met groente-, fruit- en kruidenplantjes waarmee je lekker kunt koken.

Orchideeën in de shredder

Misschien heb je de beelden wel gezien op het nieuws, van bloemen en planten die door de crisis moeten worden vernietigd.

Shay Danon- van Overvest, mede-oprichter van BoxvolBloemen kon het niet aanzien: “Op het moment dat ik orchideeën in de shredder zag verdwijnen, wist ik dat er iets moest gebeuren. Er moest een oplossing zijn om deze planten een bestemming te geven!”

Samen met Leendert van Zanten, die werkzaam was in de internationale bloemen- en plantensector, bedacht ze een nieuw verkoopplatform voor de crisis, bedoeld om de kwekers te helpen. Dat werd BoxvolBloemen. De kwekers krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, en jij als consument krijgt voor € 34,95 een lading planten.

PluxBox
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De PlukBox

Bij BoxvolBloemen kun je drie verschillende verrassingsboxen bestellen: de BinnenBox, de BuitenBox en de PluxBox. Je begrijpt dat we bij Culy wel oren hadden naar die laatste. Want je tuin of balkon volzetten met tomatenplantjes, tijm, rozemarijn en zélf rabarber of verse aardbeien kweken: dat is natuurlijk de droom van elke foodie.

Culy ziet in ieder geval dromerig voor zich hoe we in de keuken staan en dan even in eigen bloembak reiken om verse salie af te knippen, of hoe we straks genieten van onze zelfgekweekte rabarber. Daarom ontdekken we de PluxBox van BoxvolBloemen.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Goede selectie, goede instructies

Zoals we hiervoor als zeiden, is het een verrassing welke planten je krijgt. Maar da’s nou juist zo leuk! Zo zijn we bijvoorbeeld blij verrast als de koerier een grote box aflevert en we daarin ondermeer een rabarberplant en een frambozenplant aantreffen. Verder krijgen we een grote tijmplant, verse salie, prachtige rozemarijn (met van die dikke naalden), drie aardbeienplantjes en twee grote tomatenplanten. Echt een hele leuke selectie.

Ook over de goede, bijgeleverde instructies zijn we zeer te spreken. Dat ontbreekt nog weleens als je groente- of kruidenplanten aanschaft, waardoor je ze in no time om zeep helpt. Met deze handleiding voelen we ons er echter zeker van dat het ons gaat lukken om zelf aardbeien en tomaten op te kweken.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Help de kwekers en bestel de PluxBox

Feitelijk sla je als consument op die manier dus niet twee, maar drie vliegen in één klap: je helpt de kwekers (en je helpt de planten van de ondergang), je hoeft je niet te wagen aan de gang naar het tuincentrum en je hebt er een nieuwe, ontspannen hobby bij om de tijd te doden: tuinieren.

Zelf bestellen?

Die kun je thuis laten bezorgen of ophalen op 1 van de 4 pick-up points, in Amsterdam, Rotterdam, Ijzendoorn en Naaldwijk. Liever thuis laten bezorgen? Dat kan! Daarvoor rekenen ze € 5,95 per bestelde box.

Kijk voor meer info of om te bestellen op boxvolbloemen.nl

Koken uit je eigen kruidentuin:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.