Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Librije’s Zusje** (in het Waldorf Astoria) is nu restaurant Spectrum!

Chef Sidney Schutte is lekker aan het vlammen. Niet zo lang geleden opende hij het laagdrempelige Café Cliché in Amsterdam-Oost, nu staat hij in de startblokken van een vers getransformeerd Librije’s Zusje**. Het restaurant in het Waldorf Astoria in Amsterdam gaat vanaf nu verder onder een nieuwe naam: restaurant Spectrum. De eigen identiteit van de chef komt hierin meer dan ooit tot z’n recht.

Het tweesterrenrestaurant onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier gaan op eigen houtje verder, zonder dynamisch culinair duo Jonnie en Thérèse Boer. Best spannend, maar onthoud nog even dat chef Sidney binnen zeven maanden bij Librije’s Zusje maar liefst twee Michelin-sterren binnensleepte. Bij Spectrum gaan Sidney en Sascha verder met hun eigen visie.

Chef Sidney Schutte en Sascha Speckmeijer

Restaurant Spectrum

Het restaurant oogt na de transformatie fris en kosmopolitisch. Het moet een dynamisch restaurant worden, met een trotse Nederlandse herkomst. “Je kunt er bekende doch intrigerende smaken ontdekken en je smaakpalet verwennen met innovatieve smaken en texturen”, aldus de site.

Op de kaart staan bijvoorbeeld een pastille van duindoorn met oester, kombu-gel en krokante garnalen. Maar ook gekarameliseerde kalfslever met mosterd- en venkelzaad, boerenkool-chlorofyl en bacon-olie. En wat dacht je van aardpeer met een sorbet van zoete mais, whisky en sesam?

Een menu bij restaurant Spectrum kost € 180,- euro; een wijn pairing € 90,- euro. Er is ook een vegetarisch menu voor € 170,- euro.

Het adres van Restaurant Spectrum:

Waldorf Astoria Amsterdam
Herengracht 542-556
1017 CG Amsterdam
Netherlands

Spectrum is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Reserveren kan online.

Een gerecht van restaurant Spectrum
Het interieur van restaurant Spectrum

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.