Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu al het gezelligste kookboek van 2021: SNERT

Met SNERT brengen kookhelden Joris Bijdendijk & Samuel Levie nú al het gezelligste kookboek van 2021 uit. SNERT is een boek met 40 kleurrijke soeprecepten waar je een het hele jaar door plezier aan hebt.

Snert 2.0

Het kan je vast niet ontgaan zijn: een paar maanden geleden veroverden Joris Bijdendijk & Samuel Levie de Nederlandse voorraadkasten met hun geniaal bedachte snert. De reden?

De mannen proefden samen een blik erwtensoep uit de supermarkt en vonden het zonde dat een icoon van de Nederlandse keuken er zo bijligt. Gevolg: ze lanceerden hun eigen versie van de iconische erwtensoep, op grote schaal én met succes.

SNERT het kookboek

Opvallend aan de soepblikken was het toffe design, dat een beetje doet denken aan de pop-art stijl à la de beroemde soepblikken van Andy Warhol. Al gauw werden de prints niet alleen op de soepblikken, maar ook op mutsen, hoodies en T-shirts gedrukt (over een ultiem cadeau voor foodies gesproken!).

SNERT, het kookboek, vult dat rijtje mooi aan. Het boek komt in maart 2021 uit en van wat we er al van kunnen zien, is dat de inhoud van het boek net zo vrolijk zal zijn als de rest van de lijn. Daarnaast is het ook een knipoog naar de ellende die corona met zich meebrengt: “Neem dit keer het heft in eigen hand en laat zèlf alles in de soep lopen”.

Amen to that. 

SNERT kookboek

> SNERT komt 2 maart 2021 uit en is nu al in voorverkoop via de website. Het kookboek kost € 20,- (inclusief donatie aan de voedselbank). 

Meer toffe kookboeken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.