Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Paris-Brest: een zoete Franse soezenkrans

Als er iemand goed is met de Franse zoete keuken, is het Rudolph van Veen van 24Kitchen wel! In zijn programma’s maakt hij de mooiste creaties, waaronder deze zoete soezenkrans, genaamd de Paris Brest.

Bekijk de video van het recept op de website van 24Kitchen.

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng in een pan water, melk, boter, zout en suiker aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Schep het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit een cirkel soezenbeslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit nog een cirkel op het soezenbeslag en herhaal dit tot het beslag op is. Hak de amandelen en bestrooi het soezenbeslag ermee. Bak het soezenbeslag in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de oven uit en laat de krans afkoelen in de oven.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Hazelnootcrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom los en voeg in twee gedeeltes toe aan de boter. Meng de hazelnootpasta erdoor. Schep de crème in een spuitzak met grof kartelspuitmondje.

En dan….
Snijd de soezenkrans met een kartelmes rondom doormidden. Spuit de hazelnootcrème erop en leg de bovenkant erop. Bestuif de Paris-Brest met poedersuiker.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.