Redactie
Redactie Inspiratie 1 jul 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé ijs trends van zomer 2014

Elk jaar zijn er weer trends in culi-land. Of dat nu een zoetigheid is (macarons, cupcakes, éclairs) of iets hartigs (gastronomische burgers, pulled pork) of een drankje (gin tonic, anyone?). Maar ook op het gebied van ijs is er van alles aan de hand. En dit zijn dé ijs smaken van zomer 2014!

1. Yoghurt-ijs is here to stay

De absolute nummer één: yoghurt-ijs. Lichter dan gewoon roomijs, maar zo romig en vol. Ben & Jerry’s pakt er dit jaar groots mee uit, en ook de populaire frozen yoghurt van Frozz is nu lekker in de supermarkt en speciaalzaak te koop (DEEN Supermarkten, de Bijenkorf, Bilder & De Clercq, Dirk en DekaMarkt). Hulde!

2. Waterijsjes, net als vroeger

Waterijsjes voor kinderen? Echt niet! Op menig festival worden waterijsjes verkocht in de meest gekke vormen en smaken. Zo aten we op Pitch Festival ijsjes van watermeloen en munt, op Het Hoofdgerecht mango-passievruchtijsjes in de vorm van Maxima’s hoofd. Ook leuk: drank verwerken in onschuldige waterijsjes. Alleen voor volwassenen! Of probeer eens ijsthee als basis, getrokken van écht goede losse thee.

3. Hartige ingrediënten in ijsjes

Ooit gedacht dat je avocado op een stokje zou eten? Uitgebakken bacon erover zou strooien, of pindakaas-ijs weg zou lepelen? Toch is dit dé trend van 2014.

4. Echt genieten!

Als je dan toch een lekkere dikke ijscoupe neemt, doe het dan goed. Met de lekkerste karamel drizzle, chocolate chunks, nootjes, en heel, heel veel room.

BIG GIC ijs 3

5. Koffie + ijs

Koffie verwerken in je ijs, of het eroverheen gieten als een affogato, is een geweldig idee. De twee smaken versterken elkaar enorm, en het warm-koud effect bij een affogato is echt hemels op de tong.

Bron: Flickr

6. Vlierbloesem

Vlierbloesem, vaak in de vorm van siroop, is niet meer weg te denken uit de koelkast van foodies. We zijn vooral fan van de Elderflower Pressé van Belvoir (bijvoorbeeld te koop bij Stach). Met vlierbloesem kun je ook heerlijk sorbetijs maken. Dat heeft de bekende ijssalon IJscuypje ook goed begrepen!

Bron: IJscuypje

7. Zout

En tot slot: na gezouten karamel kon een snuf zout in veel ijssmaken niet uitblijven. Heerlijk in een karamelijsje dus, maar ook bij honing-ijs een perfecte oppepper. Onze columniste Rosah maakte niet te versmaden gezouten honing-ijs.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.