Heerlijk zomers: avocado-ijsjes

Culy 26 mei 2014 Dessertrecepten

Avocado’s zijn heerlijk in salades, smoothies, op brood… Ehm, waar eigenlijk niet in? Wij zijn verslaafd aan deze heerlijk romige én supergezonde vrucht. Op zoektocht naar een zomers recept stuitten we op het goddelijke idee voor avocado-ijsjes.

Samen met de kokosmelk, room, limoen en een beetje suiker ontstaat er een verrassende smaakcombinatie die niet té zoet is. De mooie groene kleur is een extraatje!

Prak de avocado’s fijn met een stamppotstamper en meng met het suiker. Voeg kokosmelk en slagroom toe en meng goed. Doe het limoensap en de limoenrasp erbij en roer tot het een mooi romig geheel vormt.

Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet in de vriezer. Maak je liever een bak met ijs en heb je een ijsmachine? Doe dan het mengsel in de machine en laat ongeveer 20 minuten draaien. Haal het ijs eruit, doe in een diepvriesbak en zet in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer eet direct op!

Onze favoriete tip om je avocado te checken op rijpheid:

Voor 6 porties:

  • 400 ml kokosmelk
  • 240 ml slagroom
  • 2 rijpe avocado’s, gepeld
  • 2 theelepels limoensap en de rasp van 1 limoen
  • 60 gram suiker
  • Ijsvormpjes
Reageer op artikel:
Heerlijk zomers: avocado-ijsjes
Sluiten