Redactie
Redactie Inspiratie 8 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Directly From: dé webshop voor de mooiste culinaire producten

Nieuw in de online boodschappenwereld is Directly From. Deze webshop haalt zijn producten rechtstreeks bij de bron en bezorgt ze de dag na je bestelling. Wij zijn fan en vertellen je graag waarom. 

Allereerst lichten we het concept kort toe. Directly From zegt de producten rechtstreeks bij de bron te halen, waarbij de bron niet staat voor de boeren en slagers zelf, maar bij leveranciers in het topsegment.

In de webshop kun je bestellingen plaatsen en zo de mooiste stukken vlees, vis, delicatessen, groenten en meer bestellen.

De producten & leveranciers

Om iedereen te kunnen voorzien van alleen de allerbeste kwaliteit, werkt Directly From samen met een aantal gerenommeerde leveranciers.

Zo komt het vlees van Nice to Meat, de vis, schaal- en schelpdieren van Schmidt Zeevis, de groenten, paddenstoelen en Japanse producten van Rungis (dé versmarkt bij Parijs) en de delicatessen en specerijen van Vanilla Venture.

Daarnaast verkopen ze onder andere het exclusieve wagyu vlees, veel verschillende gevogeltesoorten, luxe conserven als confit de canard en rillettes, verse truffels en olie & azijn.

Fijn is dat het assortiment ook bestaat uit een aantal voor de consument moeilijk verkrijgbare producten. Denk bijvoorbeeld aan zwarte knoflook (regelmatig in Yotam Ottolenghi’s kookboek NOPI gespot), yuzu (een Japanse citrusvrucht), tientallen cressen en wieren.

Hoe het werkt

Het bestellen gaat heel makkelijk. Wij raden je aan om eerst een rondje door de digitale winkel te lopen, zodat je goed weet wat er allemaal is. Want geloof ons: de keuze is reuze!

Let daarbij op de porties, want die verschillen per soort. Zo staan de prijzen bij het vlees vermeld per kilo, maar wordt het per stuk verkocht. Een procureur weegt bijvoorbeeld al gauw drie kilo, maar je kun ook entrecotes van 250 gram en coquilles per stuk bestellen.

Klik vervolgens de gewenste producten in je winkelmandje en voer je gegevens in bij het afrekenen. Aan het einde kies je de bezorgdatum (vanaf een dag na bestellen) en of je met credit card of per factuur wil afrekenen.

Betalen & verzenden

Omdat de uiteindelijke porties nog weleens verschillen (een entrecote weegt bijvoorbeeld niet altijd precies 250 gram), betaal je altijd achteraf en dus nadat je de bestelling hebt ontvangen. Dit vinden wij wel een minpunt, omdat je hierdoor het risico loopt minder of juist meer te krijgen dan gewenst.

Mocht een product niet meer voorradig zijn, dan krijg je altijd een alternatief aangeboden. Dit wordt vrijwel meteen na je bestelling gecontroleerd.

Bestellen bij Directly From is mogelijk vanaf €25,-. De verzendkosten voor bestellingen vanaf €75,- zijn gratis, en daaronder €6,95.

directly from

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.