Redactie
Redactie Inspiratie 13 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

De favoriete restaurants in Parijs van Yvette van Boven

Yvette van Boven is niet alleen succesvol kookboekschrijfster en voormalig eigenaar van Aan de Amstel, één van de leukste restaurants in Amsterdam, ze brengt ook een groot deel van haar (vrije) tijd door in Parijs.

De website Kitchen Table Food vroeg haar om haar favoriete adresjes in de stad waar genieten met een hoofdletter G werd uitgevonden. Paris, baby!

Au Passage
Een gezellig klein zaakje waar de sfeer relaxed is. Reserveren is een must, tenzij je het niet erg vindt om te wachten met een drankje aan de bar.

Website
1 bis, passage de Saint-Sebastien

Bones
Van de chef van het bovenstaande Au Passage is er nu ook Bones. Ook hier geniet je van goed eten, fijne wijnen en een ontspannen sfeer.

Website
43, rue Godefroy Caviagnac

Septime
We schreven al eerder over Septime, want het is niet alleen een favoriet van Yvette van Boven, maar ook van Culy’s Monique en Rachel Khoo. De zaak is hotter dan hot en het menu is alles behalve simpel. Lees hier onze ervaring.

Website
80, rue de Charonne

Clamato
Septime heeft er net als Au Passage een broertje bijgekregen, namelijk Clamato. De gerechten zijn klein en om te delen, als een soort van Franse tapas. Ook over Clamato schreven we al eerder. 

Website
80, rue de Charonne

Le Chateaubriand
Bij Le Chateaubriand kun je – mits je hebt gereserveerd of na 21:00 binnenstapt – maar één ding: genieten! Het enige wat wordt geserveerd is een zes-gangenmenu waarin álles zelf is gemaakt. Wederom een hippe zaak, dus wees op tijd met reserveren of bereid jezelf voor om te wachten.

Website
29, Avenue de Parmentier

Le Dauphin
Waarom niet een tweede zaak openen als de eerste een groot succes blijkt? Ook Le Chateaubriand heeft er een broertje bijgekregen, genaamd Le Dauphin. De zaken zijn naast elkaar gevestigd en het interieur is ontworpen door Neerlands trots Rem Koolhaas. Hier kun je hetzelfde verwachten, alleen dan kleinere porties.

Website
131, Avenue de Parmentier

Vivant Table
Vivant Table is redelijk aan de prijs, maar een ware beleving op niet alleen culinair, maar ook stijl gebied. Ernaast vind je Vivant Cave, waar de prijzen lager zijn en het eten simpeler, maar zeker niet minder goed.

Website
43, rue des Petites Ecuries

Bron: Facebook

Le Galopin
Groenteliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Het restaurant wordt gerund door twee broers en de sfeer is heel sympathiek.

Website
34, rue Sainte-Marthe

Rotisserie Patache
Bij Rotisserie Patache kom je voor typisch Franse bistrogerechten.

60, Rue de Lancry

Bistro & Cave à Vins Le Verre Vole
Tegenover Patache ligt La Verre Vole waar je geniet van geweldige wijnen en simpele gerechten. Er is geen wijnmenu, maar als je de vriendelijke bediening vertelt waar je van houdt, kiezen ze een wijn voor je uit. En vind je de wijn zó lekker? Dan kun je ze ook meenemen voor thuis.

Website
67, rue de Lancry

Helmut Newcake
Voor glutenvrije gebakjes en brunchgerechten moet je hier zijn, geloof ons!

Website
36, rue Bichat

Bron: Facebook

Rose Bakery
Even compenseren met alle borden vol Franse frietjes en gebakjes terwijl je in Parijs bent? Ga dan naar Rose Bakery, want anders dan de naam doet vermoeden kun je hier terecht voor gezonde gerechten met veel groenten. Er is inmiddels ook een tweede vestiging geopend in Le Marais.

46, rue des Martyrs of 30, rue Debelleyme

Le Petit Fer a Cheval
Dit is de favoriete plek van Yvette in Le Marais. Geniet van een kopje koffie of een van de simpele bistrogerechten.

Website
30, rue Vieille du Temple

Bob’s Kitchen
Dé plek voor een vegetarische lunch, en heb je trek in een sapje? Ga dan naar Bob’s Juice Bar.

Website
74 rue des Gravillers

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.