Redactie
Redactie Drankjes 9 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Zelf thé infusé maken à la Septime in Parijs

Septime is een razend populair (en goéd!) restaurant in Parijs. We schreven er onlangs al over. We dronken hier een heerlijke thé infusé, en in dit artikel leggen we je uit hoe je dit thuis kunt namaken.

Begin met een pot water te koken. Daarna verzamel je de ingrediënten die je wil gebruiken. In Septime dronken we een combinatie van:

– Jeneverbessen
– Kaneelstokjes
– Partjes sinaasappel
– Takjes munt
– Takjes verveine

Maar je kunt uiteraard een mix maken van jouw favoriete ingrediënten. Je kunt alles los in een theepot of karaf stoppen, maar dan zal er bij het schenken ook wat in je kopje terecht komen. Wil je liever een ‘schoon’ kopje, dan kun je alle ingrediënten ook in een theezeef of herbruikbaar katoenen theezakje (bijvoorbeeld hier bij Dille & Kamille te koop) doen.

Laat de mix zeker vijf minuten trekken en schenk dan op. Je kunt er ook ijsthee van maken: zet de thé infusé dan direct na het trekken in de koelkast. Niet eerst af laten koelen buiten de koelkast, de smaak en textuur wordt dan minder. Na een paar uur en een paar ijsklontjes erbij heb je heerlijke ijsthee!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.