Redactie
Redactie Inspiratie 17 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Helmut Newcake, de glutenvrije brunch-hemel in Parijs

Steeds meer mensen hebben last van een glutenallergie, maar tot voor kort was er zélfs in modestad Parijs geen hip restaurant waar je volledig glutenvrij kon eten. Toen was daar café Helmut Newcake: zonder te overdrijven een glutenvrije hemel.

Van cheesecake en aardbeientaartjes tot Franse broodjes en zoete pannenkoekjes, alles is hier glutenvrij. En vreselijk lekker! Want waarom zou een glutenallergie betekenen dat je niet meer lekker kunt eten? Daarnaast is Helmut Newcake meer dan alleen een patisserie en kan je hier heerlijk glutenvrij brunchen, lunchen én high tea-en. Ook is er een afdeling glutenvrije producten met granen, koekjes, cake en bijzondere theesoorten om mee naar huis te nemen.

Toch al plannen om naar Parijs te gaan? Dan moét je gewoon naar deze hotspot aan de Rue Bichat vlakbij het hippe Canal Saint Martin. Ga bijvoorbeeld op zondag naar le brunch, zoals de Parijzenaren doen, en ga je te buiten aan glutenvrije cheesecake, Franse broodjes, scrambled eggs, zalm en glutenvrije pannenkoekjes. Mmm!

Sommige gerechten zijn van nature glutenvrij (omdat er bijvoorbeeld geen meel aan te pas komt) anderen zijn glutenvrij gemaakt. Eigenaresse Marie Tagliaferro (zelf coeliakie-patiënt) maakt voor haar goddelijke recepten bijvoorbeeld gebruik van quinoameel, kastanjemeel, maismeel en rijstmeel.

Natuurlijk hoef je niet per se een glutenvrij dieet te volgen om binnen te stappen bij Helmut Newcake. Niemand zal door hebben dat alles hier glutenvrij is. En zo hoort het!

Helmut Newcake, 36 Rue Bichat, 75010, Parijs. Stap uit bij metrostation Goncourt. 

helmutcake-1helmutcake-2helmutcake-3

helmutnewcake-5

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.