Culy
Culy Inspiratie 19 april 2013

Culy’s selectie van ultieme culinaire films

Wij staan graag te roeren in potten en pannen, zijn dol op uit eten gaan, lezen over eten, schrijven over eten en… Ja, we kijken ook graag naar eten! Daarom maakten we deze selectie van heerlijke culy-films.

Pik er af en toe één uit die je aanspreekt en werk zo het hele lijstje af. Tip: zorg wel voor wat lekkere bites want van deze films krijg je zonder uitzondering trek.

Big Night: een klassieker. Twee broers emigreren naar Italië om een restaurant te openen. Bij het zien van de bereiding van al die heerlijke Italiaanse gerechten heb je meteen zin om zelf in de keuken te gaan staan.

Babette’s Feast. Twee zussen, wonend in een ingedut dorpje op het Deense platteland, nemen Babette aan als huishoudster. Als Babette de loterij wint schudt ze iedereen wakker met het goddelijke maal dat ze besluit te koken.

Iedereen kent het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory (Sjakie en de Chocoladefabriek) wel. Alleen van de grote hoeveelheid chocolade in deze film worden wij al blij.

Een heerlijke film: L’Aile ou la Cuisse is een parodie op hoe de Fransen omgaan met hun Franse keuken. Het leuke is dat je een kijkje in de keuken krijgt van de beste Franse restaurants.

Chocolat: need we say more? Deze film moet echte foodie gezien hebben. Een conservatief Frans dorpje wordt opgeschud als een Franse dame (glansrol voor Binoche!) een chocolaterie opent en precies de juiste chocolade voor elke inwoner kiest. Plus: Johnny Depp. Hallo!

No Reservations: Catherine Zeta-Jones als sterrenchef die plotseling voor haar nichtje moet zorgen. En dan komt er ook nog eens ‘n fijne nieuwe mannelijke chef op haar pad…

Jiro Dreams of Sushi: sushi, sushi, sushi! Deze documentaire gaat over Jiro Ono, een 85-jarige top sushi-chef die eigenaar is van Sukiyabashi Jiro, een Michelin sushi-restaurant in Tokyo. Het is fascinerend om te zien hoe hij er alles aan doet om de perfecte sushi te creëren.

Eat Drink Man Woman: een film over familie, eten en het delen van eten. Gewoon een fijne film.

Mostly Martha. Het meest bijzondere aan deze film volgens ons hoe Martha helemaal opgaat in het koken, als chef van een van de beste restaurants van Hamburg.

Julie & Julia: zucht. Passie, eten, vriendschap… Een heerlijke feel good film.

Ratatouille is aandoenlijk, maar stiekem gewoon een ontzettend leuke film over eten. Het ratje Remy droomt ervan om ooit een grote Franse chefkok te worden en natuurlijk doet hij er alles aan om dit te verwezenlijken. Cute!

When Harry Met Sally (dé scene in Katz Deli in New York)

Tampopo: deze film is een must voor alle liefhebbers van ramen (Japanse soepnoedels). Een tikje absurde film is het wel, dus prepare.

Wat zijn jouw favoriete culinaire films?  

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy’s selectie van ultieme culinaire films
Sluiten