Redactie
Redactie Inspiratie 17 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

9 x citroenrasp (zest) gebruiken in gerechten

Citroenrasp, ook wel de zest van een citroen genoemd, is heerlijk in en over allerlei gerechten. We geven je graag 9 lekkere toepassingen.

Zorg wel dat je een fijne rasp gebruikt (bijvoorbeeld een Microplane) en rasp alleen het gele gedeelte, niet het witte, bittere stuk. Let trouwens op met niet-biologische citroenen: daar zit soms een vettige waxlaag overheen. Eerst goed boenen dus.

Klik op de foto’s voor het gehele recept

1. Citroenrisotto

2. Ricottataartjes

3. Citroen cupcakes

4. Aardbeientaart met witte chocolade- en basilicumcrème

5. Chipolata taart

6. Perzische rijstpudding met dadels & saffraan

7. Gegrilde aubergine met tahina & groene kruiden

8. Witte truffel linguine met kalkoen & Parmezaan

9. Vega quinoa hapjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.