Citroencupcakes

Culy 3 jan 2012 Dessertrecepten

Citroencupcakes zijn lekker frisse cakejes die je naar hartelust kunt versieren. Yum!

Verwarm je oven voor op 160 graden. Meng de boter met de suiker en het citroenrasp. Doe eieren erbij en meng tot een glad beslag. Voeg eerst het amandelmeel toe en daarna ook het zelfrijzend bakmeel. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Vul de cakevormpjes voor drievierde met het deeg en bak in 20 minuten lichtbruin.

Laat de cakejes afkoelen op een rooster en meng intussen het citroensap en de gezeefde poedersuiker tot een glad papje. Voeg eventueel nog iets meer suiker of sap toe om de gewenste consistentie te krijgen.

Bestrijk de cakejes met het glazuur en decoreer eventueel met nog wat extra citroenrasp.

citroen cakejes stock

Voor de cupcakes:

  • 125 gram boter
  • 4 eieren
  • 175 gram amandelmeel
  • 225 gram suiker
  • 4 theelepels citroenrasp
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

Voor het glazuur:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram poedersuiker
  • Extra citroenrasp ter decoratie
Reageer op artikel:
Citroencupcakes
Sluiten