Redactie
Redactie Inspiratie 17 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Tom Dixon geeft jaren ’70 design aan Parijs restaurant

De met een OBE (orde van het Britse Rijk) bekroonde Britse designer Tom Dixon heeft onlangs het gehele interieur van het Franse restaurant Éclectic mogen verzorgen. Door zijn bijzondere inrichting is het al een feestje op zich om hier te komen eten.

Dixon staat bekend vanwege het feit dat hij veel met licht werkt en bijzondere accessoires vervaardigt, voornamelijk van koper. Zijn werk is onder meer tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen, het Museum of Modern Art in New York en in het Centre Georges Pompidou in Parijs. En nu heeft hij dus het interieur van Éclectic ontworpen.

Hij brengt met het design van het restaurant een ode aan de jaren ’70 door veel gebruik te maken van grof en industrieel materiaal. Daarnaast werkt hij met grote beton- en koperoppervlakten en zijn de accessoires (zoals de meubels en lampen, maar zelfs de wc’s!) veelal van koper, marmer en leer gemaakt.

Het in december geopende restaurant bevindt zich in het nieuwe centre Beaugrenelle in het 15e arrondissement van Parijs. De gerechten zijn een eigentijdse variant op klassieke brasseriegerechten. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Restaurant Éclectic
Centre Beaugrenelle, 2 rue Linois, Parijs
Dagelijks van 08.00 uur tot 00.00 uur geopend
www.restauranteclectic.fr

tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom01tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom02tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom03tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom04tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom07tom-dixon-eclectic-restaurant-paris-designboom08

Foto’s: Thomas Duval via Design Boom

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.