Citroenrisotto van Annemerel

Culy 9 jun 2012 Diner

Deze citroenrisotto van Annemerel is echt goddelijk! En geloof ons: we tried. Sowieso is de blog van deze sporty dame zeer aan te raden.

Maak eerst de bouillon. Fruit de knoflook en het halve sjalotje aan in een pan met de olijfolie op laag vuur. Voeg na 3-4 minuten de risottorijst en de rasp van een halve citroen toe, roer door elkaar.

Voeg de witte wijn toe en blijf roeren. Als het vocht van de witte wijn is opgenomen, voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Iedere keer als de rijst weer “droog staat” voeg je bouillon toe en blijf roeren! Roeren is het aller belangrijkste van risotto maken.

Snijd van een kwart van de citroen partjes en besprenkel met suiker. Als de rijst bijna klaar is voeg je de boter, de citroenpartjes, het sap van de citroen en de verse kruiden toe aan de risotto.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Meer recepten van Annemerel vind je hier.

Voor 1 persoon:

  • 1/2 sjalotje fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • Eetlepel extra vergine olijfolie
  • 70 gram risottorijst
  • Zest van een halve citroen
  • 40 ml witte wijn
  • 500 ml bouillon (kippen of tuinkruiden)
  • Vruchtvlees van 1/4 citroen
  • Suiker
  • Sap van een halve citroen
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram geraspte parmezaan
  • Handje verse munt gesneden
  • Handje verse basilicum gesneden
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Citroenrisotto van Annemerel
Sluiten