Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 30 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Wat is beyran? (je eet het als ontbijt)

Soep als ontbijt klinkt misschien een beetje raar, maar als het aan de Turkse keuken ligt zouden we elke ochtend mogen ontbijten met deze bijzondere soep. Beyran is een hartige ontbijtsoep afkomstig uit Turkije.

Gerechten als baklava, köfte en börek klinken je misschien iets bekender in de oren dan de Turkse onbijtsoep. Toch is beyran ook een geliefd gerecht dat uit dezelfde stad in Turkije (Gaziantep) afkomstig is.

Beyran, een ontbijtsoep uit Turkije

Beyran (of Beyran Corbasi) is een kruidige soep die je ‘s ochtends bij je ontbijt eet. Bestel je ‘m later op de dag dan heb je ongetwijfeld de lachers op je hand. Het wordt met name in het zuiden van Turkije gegeten. Het hoofdingrediënt van dit ontbijt? Niet schrikken, dat is lamsbout. Goedemorgen!

Ook interessant: De 9 lekkerste gerechten uit Turkije

Hoe maak je beyran?

Om beyran te maken heb je dus lamsbout nodig. Daarnaast gebruik je tomatenpuree, paprikapeperpasta, rode chilipepers en knoflook (en zout en peper) om de soep op smaak te brengen. Verder eet je er rijst bij en kun je ook wat citroensap toevoegen voor de frisheid. Een goed recept vind je op deze (Turkse!) website.

De Turkse keuken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.