Redactie
Redactie Lunch 26 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

Turkse köfte: zo maak je het thuis!

Een heerlijk Turks recept voor köfte. Dit recept komt van de leuke site Turksekok.nl.

Bereiding van het deeg:

Laat de aardappelen alvast koken in een pan. Voeg ondertussen de bulgur en de halve beker water in een kom. Kneed het geheel gedurende 5 minuten. Voeg daarna de rode en zwarte peper toe, eveneens het zout.

Haal de aardappelen uit de pan, schil ze en voeg ze in brokjes toe aan de kom. Kneed het geheel wederom gedurende 5 minuten. Voeg ditmaal het meel toe. Kneed het geheel wederom enkele minuten, in ieder geval tot de boel niet meer aan je handen plakt, mocht dat wel gebeuren doen, voeg dan nog wat meel toe.

Bereiding van het gehakt:

Doe het gehakt in een steelpan, laat het gehakt gedurende 5 minuten koken in een steelpan, in ieder geval tot de vocht uit het gehakt is gekookt. Voeg daarna de walnoten, gesneden peterslie, rode en groene peper en zout toe aan de steelpan. Roer het geheel en zet het vuurpitje op een lage stand.

Bereiding van de köfte:

Neem een stuk van het deeg in de hand en vorm deze met je vingers tot een kokervorm. Doe dit voorzichtig want het deeg brokkelt gauw uit elkaar. Vul het vervolgens met gehakt, sluit de kop vervolgens met wat deeg.

Wat je ook kunt doen (dit is eenvoudiger), is een stuk deeg enigszins tot een ronde vorm platdrukken en dit vullen met gehakt. Sluit ook dit vormpje met deeg. Maak deze vormpjes tot het deeg en gehakt op is.

Zet ondertussen een pan met zonnebloemolie op het vuur, wacht tot de zonnebloemolie heet is. Leg de köftes hierin en laat de köftes ongeveer 5 tot 10 minuten bakken, in ieder geval tot ze goudbruin gekleurd zijn. Let wel op dat de je köftes minstens één keer omkeert in de pan!

IMG_7351IMG_7366IMG_7371IMG_7372IMG_7400IMG_7451

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.