Redactie
Redactie Budgetrecepten 21 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Betaalbaar eten in Parijs: de leukste tentjes

We willen allemaal wel een keer dineren bij het sjieke Alain Ducasse au Plaza Athénée in Parijs, maar of ons budget wel toereikend is, is een tweede… Waar je dan wel lekker en tegelijkertijd betaalbaar eet in the city of blinding lights? Dat laten we je graag zien met deze tips voor betaalbaar eten in Parijs.

La Grande Crèmerie

We schreven al eerder over dit schattige zaakje in hartje Parijs, en naast dat het eten hier goed smaakt zijn ook de prijzen fijn.

La Grande Crèmerie
8 rue Grégoire-de-Tours

Grande

Bistrot Vitoires

Om de hoek van het Louvre vind je deze schattige bistro met typisch Parijs’ interieur. De kaart is klassiek met onder andere steak frites, confit de canard, poulet rôti en profiteroles.

Bistrot Victoires
6 rue La Vrillière

Frenchie to go

Frenchie to go is het kleinere zusje van Frenchie, het populaire restaurant waar Culy’s Monique onlangs genoot van een lunch met Rachel Khoo. Je drinkt (of haalt) er goede koffie, maar ook kleine hapjes voor het ontbijt, lunch of als snack. Denk aan pulled pork sandwiches, bacon scones en huisgemaakte pastrami.

Frenchie to go
5-6 rue De Nil

Frenchie2Frenchie

Boco

Deze mini-keten – opgezet door vijf drie-sterrenchefs – biedt de keuze uit verschillende hapjes, gerechten en toetjes gemaakt van voornamelijk biologische producten. Alles kun je ter plekke opeten of meenemen en het merendeel wordt verpakt in herbruikbare glazen potjes.

Boco Opéra
3 rue Danille Casanova

Terroir Parisien

Wederom een zaak van een sterrenchef, en dit keer is Yannick Alléno de oprichter. Hier worden typisch Franse gerechten als pot au feu en boudin noir (bloedworst) geserveerd, voor een zeer fijne prijs.

Terroir Parisien
20 rue Saint Victor, Parijs

terroir parisien

Breizh Café

In dit sfeervolle café in Le Marais kan je terecht voor bijzonder lekkere crêpes (traditionele, maar ook van boekweit), oesters vers uit de zee en knapperige galettes. En wat dacht je van hét dessert onder de desserts: een crêpe met salted caramel en vanille ijs. Wij zeggen: doen!

Breizh Café
109 rue Vieille du Temple

Helmut Newcake

Ook wel de ‘glutenvrije hemel’ genoemd en dé plek voor een betaalbare brunch.

Helmut Newcake
36 Rue Bichat

La Pointe du Groin

Weer eens wat anders dan alle fastfood-toko’s en lugubere zaakjes rondom Gare du Nord is La Pointe du Groin. Eigenaar en chef Thierry Breton opende eerder al Chez Michel en Chez Casimir welke behoren tot de betere bistro’s van Parijs. La Pointe is een stuk goedkoper dan eerdergenoemde en serveert eten van dezelfde kwaliteit.

La Pointe du Groin
8 rue de Belzunce

Le Petit Cler

Als de locals er komen, dan zit het meestal wel goed. Dit geldt ook voor Le Petit Cler, om de hoek van de Eiffeltoren. Maak van tevoren een reservering en maak een keuze uit de ruime kaart. Erg fijn is dat het vega-friendly is en de daghap die dagelijks wordt geserveerd voor €12,50 per persoon.

Le Petit Cler
129 rue Saint-Dominique

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.