Redactie
Redactie Boodschappen 22 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Philips in de supermarkt: boodschappen doen 2.0 met smartphone & ledlampjes

Sommigen vinden het fantastisch, anderen vinden het een hel: boodschappen doen. De ‘haters’ herkennen vast dat het aardig frustrerend is als je niet kunt vinden wat je zoekt. Met name in een grote supermarkt waar je zelden komt… Phillips heeft hier een geniale oplossing voor bedacht.

Philips’ Intelligent LED in store lighting is een app die verbinding maakt met speciale ledverlichting in supermarkten. Door middel van de lampjes kan er via je smartphone gelokaliseerd worden waar je bent in de winkel, en wordt er een route voor je gemaakt naar de plek van het product dat je wilt hebben. Phillips presenteerde de app afgelopen week op de Euroshop detailhandel vakbeurs in Düsseldorf.

philips-shopping-assistant-2

Dat klinkt superhandig! Het systeem werkt met een speciale app, te downloaden op smartphones. Deze app slaat tevens op wat je zoekt en bepaalt aan de hand daarvan wat je nog meer zou willen of kunnen kopen. Een voorbeeldje:

Wij besluiten dat we tiramisu willen maken en geven dat aan op de app. De app oppert vervolgens een recept dat wij accepteren. Je gaat naar de supermarkt, en de app maakt verbinding met de speciale ledlampen, die aangeven waar wij ons in de winkel bevinden. Aan de hand daarvan berekent de app de snelste route naar de ingrediënten die nodig zijn voor de tiramisu. Zodra we bijvoorbeeld bij de zuivelafdeling zijn, geeft de app ons door dat de mascarpone van een bepaald merk in de aanbieding is. De app heeft inmiddels door dat we een Italiaans gerecht willen maken en maakt ook de suggestie of we misschien niet een pizza willen kopen. We kunnen dan kiezen voor de ingrediënten om een pizza te maken of voor de kant-en-klare variant. Opnieuw wordt er verbinding gemaakt met de speciale ledlampen en stuurt de app ons pizza’s in de supermarkt.

Of en wanneer de app daadwerkelijk op de markt komt, en welke supermarkten mee zullen doen, is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.