Redactie
Redactie Inspiratie 26 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Parijs-tip: betaalbare bistro van sterrenchef Yannick Alléno

Yannick Alléno, voormalig chef van ***Le Meurice in Parijs, opende niet heel lang geleden een eigen bistro, waar je voor zachte prijsjes kunt genieten van authentiek Parijs’ eten. Weg met de foie gras en ruimte voor een fenomenale pot-au-feu of sensationele boudin noir

Na jaren in de topkeukens en -restaurants te hebben gewerkt, werd het duidelijk tijd voor iets anders voor Alléno. Hij nam ontslag als chef de cuisine bij het drie sterrenrestaurant Le Meurice aan de Rue de Rivoli (het restaurant waar momenteel Alain Ducasse achter de kachel staat) en opende zijn eigen bistro, genaamd Terroir Parisien (Frans voor ‘van Parijse bodem’).

Om op te vallen in de meerderheid besloot hij totaal iets anders te doen en in combinatie met zijn obsessie voor Parijs en haar producten is dit de perfecte uitkomst.

Gasten van Terroir Parisien moeten niet verwachten een goedkopere versie van zijn voormalige restaurant Le Meurice te krijgen, de bistro is namelijk totaal anders. Hier geniet je niet van 9 gangenmenu’s, kaviaar en foie gras, maar van typisch Franse gerechten, die uiteraard wel tot in de perfectie zijn klaargemaakt.

Zoals we de laatste tijd bij veel chefs zien (waaronder Ron Blaauw en Hans van Wolde) wordt het sterrenleven verruild voor simpelere restaurants waar je komt voor kwalitatief goede gerechten die terug gaan naar de oorsprong van het product. Daarnaast hanteert ook Terroir Parisien veel lagere prijzen, waardoor het eten toch een stukje toegankelijker wordt en kun je hier gerechten bestellen tussen de €6,- en €26,-.

Terroir Parisien
20 rue Saint Victor, Parijs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.