Redactie
Redactie Inspiratie 21 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Is dit ‘s werelds eerste ‘gezonde’ donut?

Is het dan eindelijk zover, zijn er ‘gezonde’ donuts op de markt? Het bedrijf Dum Dum Doughnuts van de banketbakker Paul Hurley ontwikkelde een donut die 12 gram minder vet bevat dan de gewone gefrituurde versie.

We weten het allemaal: donuts zijn, net zoals veel te veel lekkere dingen, slecht voor ons. Met een flinke donut zit je al snel bijna aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vet. Als je je schuldig maakt aan het eten van een donut weet je eigenlijk al dat je heel misschien nog een beetje olijfolie door je sla kunt eten en dat het dan finito is voor de dag (of je kunt gewoon doen alsof je nog geen donut hebt gegeten). Maar nu is er dus een oplossing voor de doorgewinterde donutfan. Door de donut te bakken in plaats van te frituren zit er een heel stuk minder vet in en aan de smaak gaat niks verloren! Althans, dat zegt Paul Hurley.

article-2553768-1B43CC8500000578-71_634x844

Over of deze variant gezond is, valt natuurlijk te twisten. Ze mogen dan wel 12 gram minder vet bevatten, maar nog steeds zijn ze gedoopt in suiker, glazuur, chocolade en andere vette toppings. Dus als je voor gezond wil gaan, is het misschien toch niet zo heel verstandig om überhaupt donuts te eten. Maar weet: wij zijn geen Voedingscentrum, enkel expert in genieten…

Deze ‘gezonde’ donut kan je kopen in de Dum Dum store in Box Park, een pop-up winkelcentrum in de wijk Shoreditch in Londen. Er is een grote variëteit in smaken en soorten, ook de reeds geïntroduceerde en gehypte cronut is hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.