Redactie
Redactie Inspiratie 4 dec 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy’s favoriete wijnbars in Parijs

Dat je goed wijn kunt drinken in Frankrijk en Parijs moge duidelijk zijn, maar waar wordt dit nu het beste gecombineerd met fijne hapjes en goede service? De Culy redactie zette na een fijn tripje naar Parijs haar favoriete wijnbars op een rijtje. 

La Grande Crèmerie

Of je nu van zacht of soepel, stroef of boterig houdt: bij La Grande Crèmerie kun je je wijnliefhebbende geluk niet op. In deze wijnbar, dat begon als delicatessenwinkeltje, geniet je van Franse lekkernijen als rillette en paté in combinatie met goede Franse wijnen.

Hier worden maar liefst 400 verschillende Franse wijnen geschonken én kun je na afloop het oorspronkelijke winkeltje induiken om de lekkernijen mee naar huis te nemen.

La Grande Crèmerie
Rue Grégoire-de-Tours 8

Le Caviste Bio

Wederom een biologische parel, maar dit keer een tikje anders dan de standaard bar die we gewend zijn. Hier kun je namelijk tientallen verschillende flessen kopen, maar ook aanschuiven aan de lange tafel midden in de winkel voor het diner. Hierbij is 80 procent van het eten biologisch en kun je direct genieten van je zojuist aangeschafte wijn.

Le Caviste Bio
Rue de Maubeuge 50

Le Vin en Vrac

Ook Le Vin en Vrac is allesbehalve standaard en biedt naast typisch Franse wijnen en lekkernijen als worstjes, kazen en paté, ook de mogelijkheid tot het assembleren van je eigen wijn.

Hierbij kun je kiezen uit de verschillende wijnen op basis van één druifsoort (in ons geval pinot noir, gamay, syrah en grenache) en deze combineren tot je je favoriete wijn hebt. Deze wordt vervolgens gebotteld en verpakt met een handgeschreven label. Ben je met een grotere groep? Bel dan van tevoren zodat je een privé workshop wijn proeven kunt reserveren.

Le Vin en Vrac
Rue de l’Olive 2

Culy Parijs November 20130009

La Bonne Franquette

Tot slot een plekje dat ons hart heeft gestolen. Om de hoek van Place du Tertre in Montmartre ligt deze schattige Bistrot Beaujolais waar je typisch Frans comfort food kan combineren met goede wijnen (uiteraard ook de Franse Beaujolais). Laat je niet afschrikken door alle toeristische café’s in de buurt, want dit is een plek waar je komt om écht te genieten.

La Bonne Franquette
Rue Saint-Rustique 2

Culy Parijs November 20130017
Culy Parijs November 20130019Culy Parijs November 20130020

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.