Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 31 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 8 beste recepten die we in augustus hebben gekookt

Er is weer een maand voorbij en bij Culy betekent dat terugblikken. Wat at de Culy-redactie afgelopen maand? En wat zijn de beste recepten die we in augustus hebben gekookt? Een lekker lijstje vol inspiratie.

Een hoop zomerse favorieten, kijk snel of jouw culinaire hoogtepunt van deze maand er ook tussenstaat.

Dit zijn de 8 beste recepten die we in augustus hebben gekookt

Van een zomerse barbecue waarbij een salade gekozen moet worden tot een verwilderde moestuin met een courgette van anderhalve kilo: de Culy-redactie stond weer voor moeilijk culinaire vraagstukken deze maand.

De beste recepten van freelance redacteur Martine

1. Gnocchi caprese

Martine: ”Afgelopen maand stond enerzijds in het teken van genieten van de laatste plukjes zomer, maar anderzijds merk ik steeds meer uit te kijken naar de herfst. Want ondanks een hardnekkige ontkenningsfase beginnen de herfstkriebels nu toch wel op te komen.

En dat betekent voor mij maar een ding: gnocchi. Deze gnocchi caprese is nog dusdanig zomers dat ‘ie eigenlijk elke dag van de week goed is. Geen wonder dat hij afgelopen maand 4 keer op mijn weekmenu stond.”

> Naar recept: Culy Homemade: snelle gnocchi caprese met burrata en kerstomaten

gnocchi caprese
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

2. Bowl met gyros

”Elk jaar weer bekruipt mij aan het einde van de zomer(vakantie) het gevoel “waarom zit ik eigenlijk niet 3 weken met m’n kont op een wit strand in Griekenland?”

Toch hou ik zoveel van de Nederlandse zomer (ook met zijn regenachtige dagen) dat ik ‘m voor geen goud wil missen. Een culinair tripje Griekenland maakt dan ook al veel goed.”

> Naar recept: Culy Homemade: frisse Griekse bowl met kip gyros en tzatziki

3. Spinazielasagne

”Hoewel ik mijn moestuin de afgelopen maand een beetje liet verwateren, gaf mijn courgetteplant daar niks om. Hij groeide en groeide. Toen ik mezelf op een gegeven moment – onder dwang – mijn tuintje liet inspecteren vond ik daar een courgette van bijna anderhalf kilo (!). Gigantisch welteverstaan.

Courgettesoep maken? Geen fan van. Er zat maar één ding op: lasagne met courgettebladen in plaats van pastavellen. Uitwerking een 5 want veeeeeel vocht, smaak een 10. Volgende keer toch maar échte courgettesoep in plaats van met laagjes.”

> Naar recept: Culy Homemade: lasagne met ricotta, spinazie en worst

lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De beste recepten van freelance redacteur Auke

1. Vurige Koreaanse kip

Auke: ”Er was bezoek én er was veel behoefte aan Aziatisch eten. Zelf droomde ik al weken van de Koreaanse keuken dus de keuze was snel gemaakt. Aangezien de temperatuur flink de hoogte in zou gaan, besloot ik het mezelf niet te moeilijk te maken door voor buldak met kaas te gaan: erg pittig én erg lekker met radijsjes en kimchi, ingewikkeld in slabladeren.”

> Naar recept: Vurige kip met kaas uit de Koreaanse keuken

Vurige kip met kaas uit Klein Korea
Bron: Klein Korea

2. Komkommersalade

”Ook in augustus werd de barbecue weer aangestoken. Het blijft een uitdaging om niet steeds op hetzelfde gerecht terug te vallen en dat geldt ook voor salade. Deze keer koos ik voor een frisse en originelere versie van de komkommersalade. Smaakt goed én ziet er ook nog ‘s lekker uit.”

> Naar recept: Culy Homemade: komkommersalade voor bij de barbecue

bbq salade met mini komkommer en Aziatische dressing
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Labneh

”Ik denk niet dat ik iets ken wat verslavender is dan labneh met pistachenootjes. Het is dé dip die er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook nog ‘s veel makkelijker is om te maken dan je in eerste instantie zou denken. Helemaal handig wanneer je een dag van tevoren al weet dat er bezoek komt: je plaatst de bak in de koelkast en de volgende ochtend is ‘ie klaar voor z’n toppings.”

> Naar recept: Culy Homemade: labneh (hartige yoghurt-dip) met pistachenoten

De beste recepten van redacteur Winnie

1. Makreel udon van Ixta Belfrage

Winnie: ”Ondanks een gigantische drang naar nieuwe smaken en een uitpuilende kookboekencollectie schiet het er te vaak bij in om met die boeken aan de slag te gaan. Zonde, want kookboeken zijn kleine universums waar je volop nieuwe ingrediënten, combinaties en culinaire keuzes van andere chefs kunt ontdekken.

Dat bleek ook maar weer toen ik er voor ‘n keer wél één van mijn all time favourites bijnam: MEZCLA van Ixta Belfrage. Dit boek is anders dan anders en bevat alleen maar knalcombinaties waar ik zelf nooit aan zou denken. Ixta is bovendien meesteres in toveren met fris, hitte en verse kruiden; kijk maar naar deze makreel udon die vorige week op mijn tafel stond. Kortom: vaker koken uit kookboeken is de leus!”

> Het recept vind je in MEZCLA van Ixta Belfrage

Makeeel udon Ixta Belfrage
Bron: Winnie Verswijvel

2. Zomercurry met doperwten en garnalen

”Een beetje in diezelfde hoek zit deze groene curry met doperwten, radijsjes en garnalen. Ja, ik heb een zwak voor noodles en ja, ik eet ze dan ook bijna elke dag. Met de herfst in het vooruitzicht zit het doperwtenseizoen er dan wel jammer genoeg op, met de ingrevroren variant kun je gelukkig net zo goed aan de slag. Ontdooi ze in dat geval goed en pers de knalgroene boontjes nog even uit hun vliesje.”

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse groene curry met rijstnoedels, tuinbonen, garnalen en radijs

Zomerse curry met rijstnoedels (tuinbonen recept)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dit vind je misschien ook leuk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.