Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 1 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

5 vragen aan Nicolas Adams van Leave Your Sword: ‘Alle onbekende etenswaren gaan met mij mee naar huis’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Nicolas Adams van Leave Your Sword Kombucha.

5 (culinaire) vragen aan Nicolas Adams

Je hebt van die mensen die leven voor hun culinaire vak en dag in dag uit bezig zijn met fantastische projecten en nieuwe smaakbelevingen. Nicolas Adams van Leave Your Sword is zo iemand. Dat hoeft op zich niet niet te verbazen: Jonathan Sparber van Café Remouillage droeg hem voor deze rubriek aan en als je weet dat de twee niet alleen vrienden, maar ook inspiratiebronnen zijn van elkaar, dan kun je al vermoeden dat ook Nicolas spectaculaire dingen doet.

Nicolas is gespecialiseerd in kombucha: met natuurlijke ingrediënten en fermentatietechnieken creëert hij stoere 75 ml flessen die bedoeld zijn om te delen met je favoriete mensen, precies zoals bij een mooie fles wijn. Zijn kombucha’s zetten hoog in op puurheid en dat verraadt al dat Nicolas een uitmuntend gevoel heeft voor smaak. Wij zijn dan ook benieuwd naar zijn antwoorden op ons culinair vragenvuur.

1. Nicolas, wat ligt er altijd in jouw koelkast?

Nicolas: “Ik ben waarschijnlijk één van de slechtste koks ooit als het gaat om persoonlijke voorraden. In mijn koelkast vind je dan ook meestal geen eten, maar wél altijd sake, biertjes van vrienden en kombuchaproefjes. Op geluksdagen heb ik eieren, kimchi, miso en lente-uitjes in huis. Op de één of andere manier zorgt honger ervoor dat mijn creativiteit en werkstroom hoger blijven dan wanneer ik me gewoon aan de normale planning houd.”

2. Wat is het lekkerste dat je deze week hebt gegeten?

“Tussen de verhuizing van de brouwerij naar de nieuwe locatie door nodigde ik mijn ouders uit bij Café Modern. De langoustinestaart en de nagerechten waren absoluut mijn favoriet.”

3. Wat heb je gisteravond gegeten?

“Haha, mijn favoriete avondmaaltijd die me nooit in de steek laat. Ze is zowel geschikt voor crisissituaties als voor fantastische avonden en kost maximum tien minuten tijd: groene thee soba noodles, gebakken eieren, daikon, zelfgemaakte kimchi en ponzu.”

4. Wat zit er altijd in je boodschappenmandje?

“Fruit, pittige gedroogde inktvis en ook alle onbekende etenswaren of drankjes die op mijn pad komen, gaan hoogstwaarschijnlijk met mij mee naar huis.”

5. Wat serveer je het liefst tijdens een etentje?

“Ik geef niet zo vaak etentjes omdat ik een beetje te veel werk, maar als het zover is, blijf ik oefenen met miso-aubergine, gevolgd door nabe van vis of paddenstoelen, geserveerd met sake en cocktails. Om weer terug bij zinnen te komen zou ik verfriste koude groene thee soba met daikon serveren en daarna gewoon nog meer sake openen.”

BONUS: Wie moet deze rubriek volgende keer beantwoorden?

“Malou van Macao Movement. Zij is de oprichter en een geweldige chocolademaker in Amsterdam-Noord met een solide visie achter haar vak.”

Meer uit de rubriek?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.