Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: komkommersalade voor bij de barbecue

Een lekkere bbq-salade tilt je vlees, vis en barbecuegroenten naar een hoger niveau. Deze mini-komkommersalade krijgt een Aziatische dressing en is daarmee de perfecte compagnon voor alles wat er maar op je barbecuerooster ligt te grillen. Als je dan toch aan het grillen gaat, waarom dan niet meteen moeite doen voor een lekkere bbq salade? Met deze komkommersalade lijkt het alsof je je hebt uitgesloofd, zonder dat het je uren werkt heeft gekost.

Door de mini-komkommers op een specifieke manier in te snijden, krijgen ze de vorm van wenteltrapjes. Hierdoor ontstaat meer oppervlakte om de smaken van de Aziatische dressing op te nemen en geloof ons: dat wil je.

bbq salade met mini komkommer en Aziatische dressing
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aziatische mini-komkommer bbq salade

Spoel de mini-komkommers eerst af onder koud water. Leg twee eetstokjes horizontaal op een snijplank en leg daar een mini-komkommer tussen. Snijd met een aardappelmesje verticale inkepingen in de komkommer, laat ongeveer een halve centimeter tussen. Snijd tot aan de eetstokjes.

Draai de mini-komkommer nu 180 graden zodat de ongesneden kant boven komt te liggen. Snijd opnieuw in tot aan de eetstokjes, maar dit keer diagonaal (ook weer met een halve centimeter tussen elk sneetje).

Trek de mini-komkommer nu voorzichtig uit elkaar zodat een trapje ontstaat en leg in een kom. Doe hetzelfde met de andere mini-komkommers.

Maak de Aziatische dressing voor je bbq-salade door de sojasaus te mengen met de sesamolie, mirin en de sweet chili saus. Lepel dit over de mini-komkommers.

Maak kruim van de cashews door ze fijn te malen in een keukenmachine (of erg fijn te snijden met de hand). Lepel het cashewkruim over de bbq-salade en serveer met je favoriete vlees of vis.

Meer voor bij de barbecue?

bbq salade met mini komkommer en Aziatische dressing
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.