Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 9 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de beste manieren om een diepvriespizza te upgraden

Het is er voor degene die na een lange dag geen zin heeft om te koken. Voor degene die na een baaldag maar aan één ding kan denken. Voor degene die een snelle hap nodig heeft voor het sporten. En natúúrlijk voor degene die er gewoon dol op is. We hebben het natuurlijk over de diepvriespizza. Saai? Af en toe. Daarom vertellen we je graag wat de beste manieren zijn om je diepvriespizza te upgraden.

Want ja, daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Waarom zou je je diepvriespizza upgraden?

Die Dr. Oetker of Crosta & Mollica die jij wekelijks uit de vriezer trekt is toch goed genoeg? Ja, dat vinden wij ook, maar wat nou als we je vertellen dat ‘ie nóg beter kan. En met maar heel weinig moeite. Daar houden we van!

Wat goed is om te weten is dat bij het upgraden van je diepvriespizza, je in twee ‘delen’ werkt. De ingrediënten die je toevoegt voor het bakken en de ingrediënten die erna pas op je pizza komen. Een bol burrata doe je bijvoorbeeld pas ná het bakken op je pizza, maar salami of artisjokharten kunnen er prima van tevoren op. We hebben de lekkerste tips om je pizza te upgraden voor je verzameld.

Diepvriespizza upgraden: dit voeg je toe vóórdat je pizza de oven ingaat

Ben je liefhebber van een diepvries margharita, maar ben je in een funky bui? Voeg er dan eens wat lekkers aan toe. Ingrediënten die je aan je diepvriespizza toevoegt voordat ‘ie de oven ingaat, zijn er volop.

Groente toevoegen aan je diepvriespizza

Zo kan (bijna) elke groente op de pizza, maar let wel op dat ‘t niet te nat is of veel vocht loslaat in de oven. Laat artisjokharten eerst goed uitlekken, dep courgette of aubergine goed droog en leg gehalveerde (cherry)tomaten altijd met de ‘opening’ naar boven (anders worden de Italiaanse nonna’s boos). Liefhebber van spinazie op je pizza? Bladspinazie bak je eerst in de pan met een beetje olijfolie voor je het erop doet. Geen zin in? Voeg het dan pas ná het bakken toe als losse blaadjes.

Culy Homemade: lichte lentepizza met groene asperges

Vlees toevoegen aan je diepvriespizza

Ben je een vleesliefhebber? Ook vleeswaren doen het goed op je diepvriespizza. Een lekker hammetje kan prima mee in de oven, maar een prosciutto crudo dan weer niet. Gebruik daarom altijd gekookte ham op je pizza als je deze voor het bakken toevoegt.

Ook salami is lekker op de diepvriespizza. Let hierbij wel goed op dat een salami door het bakken veel vet los kan laten. Kun je hier niet goed tegen, doe hem dan pas na het bakken op je pizza. Wil je helemaal uitpakken? Tover je diepvriespizza dan om tot een echte pizza salsiccia door saucijsjes open te snijden en op de pizza te doen. Lekker als je er een beetje gemalen venkelzaad overheen strooit.

Fruit toevoegen aan je diepvriespizza

Alle ooit gestorven Italiaanse pizzaioli draaien zich nu om in hun graf, maar fruit toevoegen aan je diepvriespizza is zo’n upgrade die direct verschil maakt. En hoe! We hebben allemaal weleens zin in een pizza Hawaï op z’n tijd, zelfs de meest snobistische Italiaan. Wist je trouwens dat er op veel Italiaanse menukaarten pizza’s met kiwi of banaan staan? Prima toe te voegen dus.

Vers fruit kun je altijd toevoegen aan je pizza, fruit uit blik moet je eerst goed laten uitlekken en droogdeppen. Anders laat het veel te veel vocht los en krijg je een natte pizza. Dat wil je niet!

Leftover pizza? Maak een pizza-tosti!

kaaspizza met Grana Padano, paddenstoelen en basilicum
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Toevoegen ná het bakken om je diepvriespizza te upgraden

Je kunt niet zomaar alles op je diepvriespizza lazeren om ‘m vervolgens een kwartiertje op 200 graden te bakken. Sommige dingen gaan daar gewoon niet goed op. Daarom vertellen we je graag welke ingrediënten je pas ná het bakken toevoegt aan je pizza.

Vleeswaren toevoegen aan je diepvriespizza

Wie is er niet dol op een pizza met een paar plakkies prosciutto crudo of mortadella? Let wel op dat je deze vleeswaren pas ná het bakken toevoegt. Deze vleeswaren vertoeven niet graag in de oven. Ze drogen dan uit en worden hard. Niet lekker!

Verse kaas op je diepvriespizza

We snappen helemaal dat je pizza nooit genoeg kaas bevat en dat je er daarom graag nog wat extra aan toevoegt. Let wel op welke kaas je wanneer toevoegt. Verse kaas, zoals burrata en stracciatella, voeg je pas ná het bakken toe aan je pizza. Doe je dit ervoor, dan blijft er niks van over behalve een zeiknatte pizza. Kazen zoals gorgonzola, gewone geraspte kaas en Parmezaan kun je wel prima voor het bakken toevoegen. Juist zelfs! Dan wordt die pizza extra cremosa!

Je diepvriespizza upgraden met extra groen

Niets lekkerder dan je tanden in een pizza zetten, maar ook een beetje knisperend groen voelen en proeven. We hebben het natuurlijk over rucola. Het groenvoer dat elke pizza de opkikker geeft die ‘ie soms verdient. Voeg je dit toe voordat je pizza de oven ingaat, dan komt ‘ie er uit met een hoopje ellende erop. Doe dit dus altijd erná.

diepvriespizza upgraden stock unsplash
Bron: Unsplash

Lekkere pizza recepten voor als je toch zelf de pizzaiolo uit wil hangen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.