Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Wesp bij je eten? Onze beste tips voor het wegjagen van deze vervelende beestjes

In de zomer kunnen we geen genoeg krijgen van zoete dingen als ijsjes, fruit en frisdrank. Helaas houden die vervelende geel-zwarte beestjes misschien nog wel meer van zoetigheid dan wij. We delen daarom onze beste tips voor hoe je het beste wespen kunt wegjagen bij je eten zodat je deze zomer zonder paniek kunt genieten van je favoriete drankje.

Sterke geuren

Wespen begeven zich het liefst in de buurt van zoete geuren, zoals toetjes, vers fruit en taartjes. Geen wonder dus dat ze altijd precies verschijnen wanneer jij de wikkel van je favoriete ijsje af haalt. Je kunt er daarom in de zomer ook het best rekening mee houden dat je niet je meest bloemige parfum draagt als je op het terras gaat zitten.

Let ook op dat je niet in paniek raakt als je een wesp ziet en druk met je handen gaat bewegen. Wespen voelen zich namelijk bedreigd als je onrustig wordt en naar ze gaat slaan, waardoor ze sneller agressief zullen worden om zichzelf te verdedigen. Blijf dus vooral rustig zitten en begin niet als een malle met je armen om je heen te zwaaien.

7x zomerse toetjes om zelf te maken (waar je intens blij van wordt)

Chocolate chip cookie ijsjes zomertoetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wespen wegjagen bij je tafel

Omdat wespen op zoete geuren afkomen, is het verstandig om je drankje goed af te dekken. Is je drankje niet afgedekt, drink het dan met een rietje. Zo weet je zeker dat de wesp niet per ongeluk in je mond terechtkomt. Een goede tip die we onlangs leerden is om een boterhamzakje gevuld met water en muntjes naast je tafel op te hangen als de zon schijnt. Wespen hebben namelijk een hekel aan deze flikkerende lichtjes en zullen zo sneller wegblijven bij je eten.

Wil je wespen wegjagen van je tafel, zet dan op een andere plek in je tuin een bord met fruit of een laagje siroop. Huh? Door de wespen afleiding te geven en zoete producten op een andere plek neer te zetten, heb je kans dat ze sneller daar naartoe zullen vliegen.

Ook hebben wespen een hekel aan wind. Als je in de tuin zit, kun je dus overwegen om een ventilator neer te zetten die gericht op je eten staat. Zorg dan wel dat je geen eten op tafel hebt staan dat makkelijk wegwaait…

wespen wegjagen eten
Bron: Unsplash

Zuur en bitter

Wespen wegjagen bij je eten hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Ze houden dan wel heel erg van zoete geuren, maar hebben daarom juist een enorme hekel aan kruidige of zure geurtjes. Wespen haten bijvoorbeeld de geur van kruidnagel. Je kunt daarom een citroen doormidden snijden en hier een paar stukjes kruidnagel in steken.

Hetzelfde kun je doen met wat azijn. Zet een schaaltje op tafel met een laagje azijn en leg hier wat kruidnagel in. De wespen zullen dan gegarandeerd geen zin hebben om bij jouw tafel in de buurt te komen. Hetzelfde geldt voor wierook trouwens: deze geur is veel te sterk voor die zwart-gele insecten.

Meer inspiratie-artikelen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.