Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 16 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Waar koop je de beste kant en klare verse pasta voor thuis?

Kijk, het is natuurlijk hartstikke romantisch om als een ware Italiaanse eens per week je pastamachine uit het keukenkastje te halen en in de weer te gaan met bloem en eieren voor de lekkerste pasta. Maar die tijd hebben we gewoonweg niet allemaal. En stel die tijd is er wel, dan is de zin er niet altijd, logisch. Daarom verzamelden wij de adresjes waar je de beste kant en klare verse pasta voor thuis kunt kopen.

Pastology

Sinds we Pastology hebben ontdekt, zijn we verslaafd. De fantastische verse pasta’s die Bruna en Emanuele wekelijks maken zijn écht de beste. We weten: superlatieven zijn irritant, maar we kunnen ‘t bij Pastology nu eenmaal niet weerstaan. Het pastamenu verandert wekelijks en je krijgt de doosjes Italiaans goud heel chique thuis geleverd.

De pasta’s sauzen en eventuele extra garnituren worden apart verpakt zodat de kwaliteit, versheid en smaak erg goed blijven. Eerlijk: Culy’s Martine wist niet dat ze de pasta’s van haar Italiaanse nonna zo miste, tot ze de pasta’s van Pastology had geproefd. Je waant je écht even in Italië en daar wil je voorlopig niet meer weg.

Toscanini via Lindenhoff

Wie van Italiaans eten houdt en in de randstad woont, is vást al eens bij Toscanini in Amsterdam geweest. Deze Italiaan is namelijk al jaren een begrip in de stad en da’s niet voor niets.

Maar mocht je nu níét in de buurt wonen maar wel zin hebben in lekkere verse pasta voor thuis, dan kun je de pasta’s van Toscanini nu bestellen via Lindenhoff. Bestel er de fameuze pastasauzen, kies je ravioli en zodra ‘t thuis wordt geleverd betekent dat: smullen maar!

De Pastafabriek Al Dente via Crisp

De Pastafabriek Al Dente is een Italiaans familiebedrijf in Amsterdam. De pasta’s worden bereid volgens het recept van vader Gerardo Cannavacciuolo en met zo’n naam kan dat alleen maar goed gaan. Bestel een van de lekkere ravioli’s (die met ossobuco zijn een aanrader) of een kant en klaar maaltijd via Crisp en je waant je bij elke hap eventjes terug in Italië.

Ze verkopen ook kant en klare verse pasta zoals spaghetti, tagliatelle, maar ook gnocchi en fusili (sommige varianten zelfs volkoren). Zo kun je je zelf nog uitleven als ‘t op de saus aankomt.

Bij de plaatselijke supermarkt

Ondanks dat Culy’s Martine een purist is als ‘t gaat om (verse) pasta’s, is ze het met de oordelen over verse pasta’s uit de supermarkt niet eens. Deze zijn de laatste jaren namelijk écht goed geworden. Oké, kies – zeker bij gevulde pasta’s – wel voor de iets duurdere varianten waar meestal in het Italiaans “pasta fresca” opstaat. Deze heten dan vaak ‘mezzelunne’ of ‘girasoli’ en als ‘t ravioli is, zijn de pastapakketjes een stuk groter dan de andere verse ravioli in het schap.

Wil je op save spelen en zelf nog grote invloed hebben op de smaken? Kies dan voor de supermarkt blanco’s zoals de verse tagliatelle of spaghetti. Kun je zelf de saus maken en weet je zeker dat díé in ieder geval goed zit.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.