Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Levenslang in Amsterdam: bao’s en bier in de voormalige Bijlmerbajes

Horecazaken met een randje: wij houden er van. Het nieuwe Levenslang in Amsterdam past perfect in die categorie en bewijst dat lekker eten niet altijd in een gelikte setting hoeft plaats te vinden. Van stijfheid is hier weinig sprake, van ruimte voor streetfood, bier en feestjes des te meer. Dat dat erg goed werkt, ontdekken we tijdens ons bezoek.

De nieuwe hotspot to be

De naam geeft het al een beetje prijs: Levenslang is gevestigd in het ketelhuis van de voormalige Bijlmerbajes. Zo’n oude gevangenis heeft natuurlijk wel iets kils: koude tegelvloeren, stalen trappen en vooral veel kale, witte muren. Maar met kleurrijke lichtinstallaties, tropische planten en een vrolijke bar heeft het team achter Levenslang die kilheid weten te transformeren in de nieuwe hotspot to be.

En aangezien er aan ruimte geen gebrek is, doet die hotspot meteen dienst als plek om te eten, te drinken én te dansen.

Levenslang Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Fish ‘n chips, bao’s & kip

Voor dat eten zijn ze in zee gegaan met chef Justin Brown. Mogelijk doet die naam een belletje rinkelen; in de loop der jaren stampte hij reeds verschillende horecaprojecten uit de Amsterdamse grond. Zo kun je ‘m kennen van Baohuis of van fish ‘n chips-hotspot The Chippy. Ook voor gefrituurde kip draait hij zijn hand niet om: die serveerde de chef voor de pandemie nog bij The Dirty Chicken Club.

Levenslang brengt eerder genoemde projecten samen onder één dak. De bao buns, fish ‘n chips en gefrituurde kip uit Justins eerdere zaken vormen de hoekstenen van het menu. Naast de link met het verleden van de chef zitten ze ook allemaal in eenzelfde hokje van streetfood waarbij de frituurolie niet geschuwd wordt. En laat dat nu niet alleen het perfecte krachtvoer zijn om te dansen, maar ook de ideale bodem voor bier.

Levenslang Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bier door brouwerij De Eeuwige Jeugd

Over dat bier gesproken: dat wordt voor de gelegenheid verzorgd door brouwerij De Eeuwige Jeugd. Hun koperen ketels vormen een vast onderdeel van het interieur en verhullen de bekende Lellebel, Bullebak en andere klassiekers van het Amsterdamse speciaalbiermerk.

Die worden een paar meter verderop voor je uitgeschonken aan de bar. We kunnen je verzekeren: dat is een misdadig lekkere situatie…

Levenslang Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Adres en openingstijden Levenslang:

H.J.E. Wenckebachweg 48,

1096 AN Amsterdam

Levenslang is geopend van donderdag t/m zaterdag van 17:00 tot 03:00. Houd de website van Levenslang in de gaten om op de hoogte te blijven van hun toekomstige events.

Levenslang Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.