Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 6 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Bar Pekel: gepekelde vis in dé nieuwe culinaire broedplaats van Rotterdam

Misschien wel een van de creatiefste steden van ons land: Rotterdam. Ook op culinair vlak, getuige het laatste culinaire walhalla genaamd Station Bergweg. Met daarin vooral een opvallend restaurant waarin alle vis gepekeld wordt: Bar Pekel.

Koud en zout heeft nog nooit zo lekker geklonken.

Bij Bar Pekel in Rotterdam eet je gepekelde vis en drink je natuurwijn

Nog niet heel lang geleden opende Diepnoord – je weet wel, die ook meededen aan dit legendarische diner – in Rotterdam en dat werd gewaardeerd door velen. Eigenaren Rokus de Jong, Sam Hofstaetter en Joris van Dongen runnen er een toegankelijke bistro, eerder bekroond door de Volkskrant met een 8-. Maar ze wilden meer, en vonden in het nieuwe Station Bergweg hun perfecte locatie.

Gepekelde vis

Overigens is Station Bergweg sowieso een bezoek waard, getuige de deelname van de vele creatieve ondernemers met stuk voor stuk indrukwekkende menukaarten. Het team achter Diepnoord besloot ditmaal een zijweg in te slaan; namelijk die van vis en natuurwijn.

En niet zo maar even de eerste de beste vis, want het team koopt volledige vissen in, pekelt deze en serveert ze voornamelijk koud. Aangevuld met andere kleine visgerechten – en oesters – leidt dat tot barhappen om te delen. We zien kokkels met sherry-beurre blanc en vanille-olie, tartaar van bonito met gefermenteerde paprika en bottarga en gepekelde heilbot met groene olijvenjus en rettich.

Aan de bar

Aangezien Bar Pekel onderdeel is van een pand met meerdere culinaire ondernemers, eet je jouw gerechten aan de bar. Uiteraard horen daar wijnen bij, natuurwijnen deze keer. Combineer een portie crevettes bijvoorbeeld met een glaasje oranje, of ga voor bubbels bij een portie oesters. Kortom: genoeg te proeven en te proberen bij Bar Pekel.

Het adres van Bar Pekel: 

Bergweg 335, Rotterdam

Check de website voor meer info.

Meer hotspots in Rotterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.