Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants in Rotterdam 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bar Berta: een avond Spanje in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam

Klassieke tapasrestaurants genoeg in Nederland. Maar die échte gezellige tapasbarretjes waar we ons in Spanje zo graag naar begeven, die zie je niet vaak. Toen was daar een kleine twee jaar geleden Bar Berta in Rotterdam; knus, gezellig en niet geheel onbelangrijk, met erg lekkere klassieke én moderne Spaanse happen.

Bar Berta

Eerder al verlekkerden we ons aan de gerechten van Bistrot du Bac en Osteria Vera, maar na de Franse en Italiaanse keuken een podium te hebben gegeven besloten eigenaren Remco en Magdalena voor de Spaanse keuken te gaan. En met succes: lovende recensies volgden van onder meer NRC’s Joël Broekaert en De Volkskrant’s Hiske Versprille.

De kaart

Met die levendige Spaanse sfeer zit het wel goed. Ontstaat dat niet door de gezellige inrichting met zowel tafeltjes als plekken aan de bar, dan is het wel de bruisende drukte en het enthousiaste personeel.

Ook de kaart overtuigt: klassieke tapas als patatas bravas, manchego en padronpepers scharen zich naast verrassende moderne varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van scheermessen met Pata Negra, rode peper en babytuinboontjes of spruiten met Bellota, hazelnoten en manchego?

In het glas

Met een ruim assortiment aan Vermouth, Sherry, Cava en overige (non-) alcoholische dranken kom je de avond bij Bar Berta wel door. Zoals ze het zelf noemen: “Verwacht geen Disaronno en Bacardi bij ons op de plank, maar mooie merken zoals Berta, Diplomatico en Ximénex Spinola.”

Crema Catalana

Tuurlijk, je kunt in de winter aan de bar gaan zitten, maar voor het echte vakantiegevoel kunnen we een plek op het terras ook van harte aanraden. Sluit je avond af met een Crema Catalana of roomijs van Pata Negra met karamel en je waant je volledig in een broeierig Spaans dorp. Maar dan in Zuid-Holland.

Het adres van Bar Berta:

Calandstraat 6b, Rotterdam

Openingstijden: donderdag t/m maandag 12.00 tot 1600, 16.30 tot 1930, 20.00 tot 22.00

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.