Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 11 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Restaurant OX in Rotterdam: Maleisisch-Chinees eten op een mysterieuze locatie

Nog steeds schieten nieuwe restaurants als paddenstoelen uit de grond. Zo zagen we een krap jaartje geleden ook OX lanceren in Rotterdam. En daar werden we wel heel nieuwsgierig van. Het restaurant specialiseert zich in de Maleisisch-Chinese keuken én in cocktails, maar is vooral mysterieus door de geheime locatie. Pas bij het reserveren krijg je meer details. Reden genoeg voor een trip richting Restaurant OX dus.

Restaurant OX in Rotterdam

Het team achter restaurant OX weet waar ze het over hebben, aangezien ze eerder ook The Suicide Club en de Biergarten tot een succes maakten. En nu is daar een geheimzinnig restaurant met een ‘moderne’ Chinese menukaart en een flinke lijst cocktails.

Geheime locatie

We kennen ‘m al even, maar ook Restaurant OX heeft zich eraan gewaagd: de geheime locatie. Het adres van het restaurant prijkte tijdens de lancering niet bovenaan in de communicatie, want voor details moet je eerst je tafel boeken.

Vervolgens krijg je verdere info waarna je een stijlvolle ruimte binnen met gedimde lichten binnentreedt. Een jaar na opening weet de Rotterdammer het restaurant beter te vinden én te waarderen om de Maleisisch-Chinese keuken met indrukwekkend cocktailmenu.

Menu

Die keuken kenmerkt zich door de Maleisisch-Chinese aspecten met invloeden van de omliggende regio’s. Chef Alexander Wong – die ook al bij eerdere zaken van het team achter OX werkte – wil verrassen met zijn eigen versie van de Chinese keuken.

Niet geheel verrassend zijn de gerechten bedoeld om te delen en varieert het menu van handgemaakte dim sums tot gestoomde oesters, maar ook eigentijdse versies van favoriete klassiekers. Zo zien we Szechuan wontons en garnalentoast 2.0 – met brioche en optionele kaviaar -, ei op 3 manieren – gestoomd, duizendjarig en gezouten – en een Taiwanese baba au rum.

Cocktails

Geen speakeasy locatie zonder de aanwezigheid van een cocktailbar. Jacopo Di Domenico – alweer eentje met ervaring, opgedaan bij o.a. Dr. Rotterdam) is de man die deze bar bestiert. Uiteraard in nauw contact met de keuken, wat interessante combinaties tussen beiden oplevert.

Naast het uitgebreide cocktailmenu serveert OX trouwens ook onder andere natuurwijnen en verschillende soorten sake.

Het adres van restaurant OX:

Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam
Check de website voor meer info en de openingstijden.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.