Zoek je het ultieme aspergerecept? Van deze variaties zijn we groot fan!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2FWitte-asperge-carbonara-2.jpg)
Yes! We zitten weer volop in het aspergeseizoen. Op dit moment kun je ons met niets zo blij maken als met – je raadt ’t al – witte asperges. Heb je een bosje van het witte goud te pakken en sta je toch te twijfelen hoe je die het best en lekkerst kunt bereiden? Gelukkig is er keuze genoeg voor een goed asperge-recept.
8x verrukkelijke aspergerecepten
Van een verfijnde soep tot aan hartige quiches: deze 8 recepten met asperge in de hoofdrol, betekenen puur lente op je bordje. Hoog tijd om aan de slag te gaan met asperges koken dus
Asperges koken: hoe lang moet dat én hoe bereid je ze het lekkerst?
1. Aspergesoep 2.0
We beginnen meteen met een aspergerecept dat zonder twijfel in onze top 3 staat. Het liefst maken – en eten – we deze soep minstens één keer per week! met Hollandse garnalen, bruine boter en dille geef je die klassieke aspergesoep namelijk nog een extra dosis luxe. En daar zeggen we geen nee tegen…
> Naar het recept: aspergesoep met garnalen, bruine boter en dille
2. Plaattaart met witte asperges, ricotta en miso
Zacht, knapperig, en met een uitgesproken smaak van miso: deze plaattaart combineert die smaken en texturen tot het ideale lentegerecht. Nog beter? Binnen een mum van tijd is deze hartige – heerlijke – taart al klaar om opgegeten te worden.
> Naar het recept: plaattaart met witte asperges, ricotta en miso
3. Witte asperges à la Flamande
Asperges met gekookt ei. Het klinkt misschien als een standaard bereiding – en dat is ’t ook wel – maar soms heeft een gerecht helemaal niet veel nodig om iedereen omver te blazen. Zo ook deze simpele asperges met ei, krieltjes, boter én peterselie. Genieten maar.
> Naar het recept: witte asperges à la Flamande met ei, peterselie en boter
4. Gegrilde witte asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus
Je hebt asperges en je hebt ASPERGES. Dit gegrilde witte aspergerecept behoort zonder twijfel tot die laatste variant. Geloof ons: deze is niet normaal lekker, écht next level.
> Naar het recept: gegrilde witte asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus
5. Witte asperges met carbonarasaus
We houden van pasta carbonara, én we love asperges. Wat doe je dan? Juist. Combineren die twee! En met een geweldig resultaat – al zeggen we ’t zelf. Maak dit gerecht af met gekookte krieltjes of een goed stuk brood en je carbonara craving is weer gestild, tenminste: voor eventjes dan…
> Naar het recept: witte asperges-recept in carbonara-stijl
6. Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette
Een carpaccio van asperges wekt misschien wat vraagtekens op, maar we zweren bij dit aspergerecept! De regel don’t knock it ’till you try it is absoluut van pas hier. Daarnaast is het heerlijk fris en feestelijk, en voegen de Hollandse garnaaltjes weer wat extra smaak en textuur toe.
> Naar het recept: aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette
7. Risotto met witte asperges en krokante parmaham
Dit is pure lente in je bord: romige risottorijst die zowat smelt op je tong, frisse citroen die een lekker zuurtje geeft en beetgare asperges die nét zo zoet zijn als het voorjaarszonnetje. Zoals pure lente, dus.
> Naar het recept: risotto met witte asperges en krokante parmaham
8. Gnocchi met witte asperges, spinazie en pancetta
Simpel, snel en zalig! Deze gnocchi met witte asperges is een ideaal gerecht voor drukke dagen, maar toch feestelijk genoeg voor een speciale maaltijd. Frisse asperges en romige saus maken het helemaal af. Wij zijn fan, omdat het zowel makkelijk als smaakvol is – perfect voor elk moment!
> Naar het recept: gnocchi met witte asperges, pancetta en spinazie
Meer lente-inspiratie?
- Daslook-alert: dit zijn de lekkerste recepten met daslook
- Alles over raapstelen: de licht-pittige lentegroente
- Summer rolls met het beste van de lente (heerlijk met een zonnetje!)