Redactie
Redactie Recepten 25 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: witte asperges à la Flamande (met ei, peterselie en boter)

Wat ons betreft gaat er niets boven een bord vol witte asperges à la Flamande: met gesmolten boter, fijngehakte eitjes en peterselie. Lekker met gekookte krieltjes!

Tip: koop zoveel mogelijk asperges met dezelfde dikte. Zo garen ze gelijk. Voeg eventueel in blokjes gesneden ham of zalmsnippers toe voor extra smaak.

Witte asperges kopen: tips & tricks (waar moet je op letten?)

Aardappeltjes asperges a la flamande
Culy.nl

Witte asperges à la Flamande

Schil de asperges en snijd van de kontjes één à twee centimeter af, afhankelijk van de dikte en hoe vers ze zijn. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges.

Overgiet met voldoende koud water zodat ze ruim onder water staan. Voeg de suiker en een flinke snuf zout toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

Laat de asperges, afhankelijk van je voorkeur en de dikte, tien à twintig minuten koken. Kook ondertussen de eieren in acht minuten gaar en laat schrikken onder koud water. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en verwerk tot een mimosa (ofwel fijngehakte stukjes). Dit kun je met een mes of eiersnijder doen, maar een pureepers werkt ook goed. Hak de peterselie fijn.

Draai het vuur van de asperges uit en laat nog tien minuten zo staan met de deksel op de pan. Schep met een soeplepel de witte stukjes die op de boter drijven en gooi weg. Je hebt nu geklaarde boter.

Laat de asperges uitlekken op een schone theedoek en leg op een grote schaal. Meng de helft van de boter door de ei-mimosa. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het eimengsel over de asperges en overgiet met de rest van de boter. Voeg nu eventueel nog hamblokjes of zalmsnippers toe en serveer met krieltjes met grof zeezout.

Witte asperges a la Flamande
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.