Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Boterfans opgelet: ‘All Things Butter’ is de nieuwste TikTok trend

Van perfecte flaky taartbodems tot fluweelzachte sauzen en alles ertussenin, van boter krijgen wij nooit genoeg! Gelukkig zijn wij hier niet de enige in, want sinds een tijdje is #allthingsbutter trending op TikTok. En met recepten als crispy bacon butter en Thai red chilli butter is het natuurlijk onze plicht om je mee te nemen in deze nieuwe trend.

#AllThingsButter

Het concept van kruidenboter (compound butter) bestaat natuurlijk al lang. Zo plaatsten wij al een hele tijd terug een artikel met 5 recepten voor kruidenboter met bijzondere smaken en riepen we je op om eens boter met een smaakje te maken. Ideaal voor op een warm stukje stokbrood, onder de huid van een kip uit de oven of om soepen en sauzen net dat beetje extra te geven.

Maar meerdere Tiktok-accounts hebben dit concept naar een hoger niveau getild. Met de hashtag #Allthingsbutter laten makers zien wat voor een originele soorten compound butter (van kruidenboter is eigenlijk geen sprake meer) zij allemaal bereiden. Maar ons favoriete account voor #allthingsbutter is het account van chef-kok Thomas Straker.

@thomas_straker

All things butter #TikTokChef #FoodTikTok #FYP #CookWithMe #TikTokCooking

♬ original sound – Thomas Straker

De boterkoning van TikTok

Met 1.4 miljoen volgers en bijna 25 miljoen(!) likes is Straker de boterkoning van Tiktok, en dat is ook niet zo gek. Op zijn account staan inmiddels meer dan 50 recepten waarmee je van boter een echte smaakbom kan maken! Van zoet tot hartig en van simpel tot complex, wij zouden alle recepten wel willen proberen.

Zo maakt Straker bijvoorbeeld klassieke recepten als beurre noisette (heerlijk voor een herfst-gnocchi) en knoflookboter. Maar we kunnen vooral niet wachten om zijn meer opvallende recepten te proberen.Wat dacht je bijvoorbeeld van pikante ‘Nduja boter, Bloody Mary boter of (deze staat met stip op nummer één) geroosterde beenmerg-boter met gekonfijte knoflook!

Gesmolten Boter
Bron: Dan Dennis, Unsplash

Kom maar door met die boter

Alle recepten zijn kleurrijk, makkelijk te volgen en vooral super satisfying om te kijken. Daarnaast laat Straker ook zien waar je al die boter het best bij kan serveren. Zo serveert hij zijn tequila/limoen/jalapeño boter met gebakken garnalen en gaat zijn harissa/chili boter perfect bij geroosterde bloemkool.

Gelukkig komt de herfst eraan, want door dit account kunnen we onze summer bodies gedag zeggen

Meer recepten en tips met boter:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.