Agedashi tofu: heerlijk gefrituurde tofu in bouillon

Culy 15 jan 2017 Inspiratie

Bij Culy zijn we dol op tofu, maar je moet wél weten hoe je deze sojamassa lekker kunt klaarmaken. Een heel goed idee is agedashi tofu.

Dit Japanse gerecht, dat al uit 1782 stamt, heeft als belangrijkste bestanddeel gefrituurde tofu. Dat klinkt tegenstrijdig, iets gezonds frituren, maar het is ontzettend lekker.

Voor de agedashi tofu wordt silken tofu (de stevige maar zijdezachte variant) in kleine dobbelstenen of rechthoeken gesneden. Vervolgens wordt de tofu bestoven met maizena (of aardappelzetmeel) en lichtbruin gefrituurd in hele verse olie.

De gefrituurde tofu wordt geserveerd in een loeihete bouillon, vaak een tentsuyu bouillon, met dashi, mirin, Japanse sojasaus en fijngesneden bosuitjes. Als topping wordt vaak daikon (rettich) en gedroogde bonito flakes gebruikt. Een soort misosoep dus.

Op deze website vind je nog veel meer informatie en een goed recept voor  agedashi tofu. Zeker een aanrader om een keer thuis te maken op een regenachtige zondagmiddag!

close up portrait of japanese cuisine agedashi tofu served on green bowl

Reageer op artikel:
Agedashi tofu: heerlijk gefrituurde tofu in bouillon
Sluiten