Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drankjes 15 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de perfecte Irish Coffee

We kunnen allemaal weleens een opwarmertje gebruiken in de vorm van een warm drankje. Mogen we je een suggestie doen voor een drug of choice? Irish Coffee. Maar dan wel de beste Irish Coffee die er bestaat.

Irish Coffee is zo’n lekkere afsluiter van een maaltijd, omdat ‘ie drie dingen combineert: koffie, een borreltje en dé ingrediënten die je dikwijls tegenkomt in een nagerecht: room en suiker. Veel mensen skippen het toetje en gaan rechtstreeks voor de Irish Coffee. Slim, want dan heb je gewoon alles in één.

Sterke koffie en whiskey vormen de basis, suiker en slagroom maken ‘m lekker vol, romig en zoet.

perfecte Irish Coffee tips

Tips van de beste bar ter wereld

De New Yorkse bar The Dead Rabbit is onlangs twee jaar op rij bekroond tot de beste bar ter wereld. Hun signature drink? Drie keer raden… Zij gaven hun geheimen prijs voor de perfecte Irish Coffee. Dit zijn hun tips:

  • Gebruik alleen whisky, geen andere drank
  • The Dead Rabbit gebruikt Demerara suiker; natuurlijke rietsuiker die wordt geproduceerd op Mauritius. Daar kun je je natuurlijk helemaal gek naar zoeken, maar rietsuiker of palmsuiker is ook goed. Het gaat om de lekkere volle smaak van de suiker.
  • Meng de koffie en suiker vóórdat je de whisky toevoegt.
  • De koffie moet loeiheet zijn, maar niet verbrand (duh)
  • Zorg dat de slagroom goed koud is voordat je ‘m op de koffie schept. Juist het contrast tussen warm en koud, maakt het zo’n onweerstaanbaar lekkere combi.
perfecte Irish coffee

Het recept voor de perfecte Irish Coffee

Klop eerst 50 ml slagroom stijf en zet ‘m koud in de koelkast. Zet een espresso en voeg twee eetlepels rietsuiker toe. Meng goed door, zodat de suiker oplost.

Schenk dan in een warm glas 50 ml whisky, bij voorkeur Ierse. Door de whisky in een warm glas te schenken, verdampt de alcohol een klein beetje, zodat de smaak wat zachter wordt. Zorg ervoor dat je een glas hebt dat tegen warme dranken kan.

Schenk de koffie erbij en roer goed door. Schep de koude slagroom erbovenop en rasp er een beetje verse nootmuskaat boven.

Food52

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.