Culy
Culy Inspiratie 17 juni 2014

6 x oranje gerechten om mee te scoren tijdens het WK

Na de spectaculaire overwinning van afgelopen vrijdag, speelt morgen het Nederlands elftal haar tweede wedstrijd tijdens het WK. Het festijn begint dit keer al om 18:00 en dus mag een gepast oranje maaltje niet ontbreken…

Kijk je gezellig met vrienden thuis? Maak dan deze gerechten en je serveert gegarandeerd een WK-proof diner. Hup Holland, Hup!

Klik op de afbeeldingen voor de bijbehorende recepten. 

1. Paprikahummus

De ideale starter die je desnoods vandaag al kunt maken. Heerlijk met een stokbroodje, stukje pitabrood of (nacho)chips.

hummus-512x342

2. Pompoensoep met wortel en kokosmelk

Pompoen is op dit moment iets moeilijker om aan te komen, maar als je er eentje op de kop tikt is dit recept ideaal. Lukt het echt niet om er een te vinden? Maak dan deze soep van zoete aardappels met gekaramelliseerde uitjes.

Pompoensoep kokos

3. Lauwwarme biefstuksalade met zoete aardappel

Goddelijk en supersnel op tafel. Wat wil je nog meer?

Zoete aardappel biefstuk salade

4. Homemade zoete-aardappelfrietjes

De trend van dit moment en overheerlijk met zelfgemaakte mayo (eventueel met een snufje paprikapoeder voor de oranje touch).

Zoete aardappel friet
Bron: Flickr

5. Zoete-aardappelgalette

Dit is één van de toppers als je met een grotere groep mensen eet. Maak de galette in een grotere variant (op een heel bakblik) en serveer in stukken gesneden op een mooie houten plank.

ZAGalette_1203_07_01-640x420

6. Worteltjestaart

Een inkopper, maar ook de worteltjestaart mag niet ontbreken aan het einde van de avond. Niets zo fijn als een zoete overwinning vieren met een goed stuk (oranjekleurige) taart.

Culy.nl-2013-09-03-om-14.53.43-650x420

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
6 x oranje gerechten om mee te scoren tijdens het WK
Sluiten