Redactie
Redactie Inspiratie 17 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

6 x oranje gerechten om mee te scoren tijdens het WK

Na de spectaculaire overwinning van afgelopen vrijdag, speelt morgen het Nederlands elftal haar tweede wedstrijd tijdens het WK. Het festijn begint dit keer al om 18:00 en dus mag een gepast oranje maaltje niet ontbreken…

Kijk je gezellig met vrienden thuis? Maak dan deze gerechten en je serveert gegarandeerd een WK-proof diner. Hup Holland, Hup!

Klik op de afbeeldingen voor de bijbehorende recepten. 

1. Paprikahummus

De ideale starter die je desnoods vandaag al kunt maken. Heerlijk met een stokbroodje, stukje pitabrood of (nacho)chips.

2. Pompoensoep met wortel en kokosmelk

Pompoen is op dit moment iets moeilijker om aan te komen, maar als je er eentje op de kop tikt is dit recept ideaal. Lukt het echt niet om er een te vinden? Maak dan deze soep van zoete aardappels met gekaramelliseerde uitjes.

3. Lauwwarme biefstuksalade met zoete aardappel

Goddelijk en supersnel op tafel. Wat wil je nog meer?

4. Homemade zoete-aardappelfrietjes

De trend van dit moment en overheerlijk met zelfgemaakte mayo (eventueel met een snufje paprikapoeder voor de oranje touch).

Bron: Flickr

5. Zoete-aardappelgalette

Dit is één van de toppers als je met een grotere groep mensen eet. Maak de galette in een grotere variant (op een heel bakblik) en serveer in stukken gesneden op een mooie houten plank.

6. Worteltjestaart

Een inkopper, maar ook de worteltjestaart mag niet ontbreken aan het einde van de avond. Niets zo fijn als een zoete overwinning vieren met een goed stuk (oranjekleurige) taart.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.