Redactie
Redactie Diner 7 apr 2014

Culy Homemade: lauwwarme biefstuksalade met zoete aardappel

Een goddelijk en supersnel gerechtje uit Culy’s keuken: lauwwarme biefstuksalade met zoete aardappel.

Bak de biefstuk in roomboter of olijfolie tot je gewenste garing (rood of rosé). Laat een paar minuten rusten ingepakt in aluminiumfolie.

Snijd de zoete aardappels (mag met schil, boen deze dan wel goed schoon) in stukjes of blokjes. Besprenkel deze met wat olijfolie en zout en peper en hussel goed. Rooster de zoete aardappel ongeveer 20  tot 30 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200 graden. Let op: hoe groter en dikker je stukjes, hoe langer het in de oven moet. Check dus tussendoor eventjes hoe gaar de stukjes zijn.

Maak een dressing van sojasaus, balsamico-azijn en olijfolie: de verdeling naar smaak (maar houd ongeveer 1 op 1 op 2 aan).

Snijd de biefstuk ‘tegen de draad’ in mooie dunne plakjes. Verdeel de rucola over de borden, daarop de stukjes zoete aardappel, en daarop de plakjes biefstuk. Lepel de dressing eroverheen, breng op smaak met zout en peper en serveer.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: lauwwarme biefstuksalade met zoete aardappel
Sluiten