Culy Homemade: Japanse misosoep met noodles en kip

Deze Japanse misosoep met noodles en kip maakten we met een recept van Marley Spoon. Lékker!

Breng in een flinke kookpan 1 liter water aan de kook.

Snijd de shiitake paddenstoelen in dunne plakjes. Mocht je gedroogde shiitake hebben, week deze dan eerst een kwartiertje in heet water.

Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes of plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Laat de maïs uitlekken.

Zodra het water kookt, voeg de noodles toe en kook in een paar minuutjes gaar. Zeef de noodles en zet opzij, breng opnieuw 1 liter water aan de kook in de pan. Voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen.

Snijd de kipfilet in hele dunne plakjes, kruid met peper en zout en bak kort (nét gaar) in een koekenpan met wat olie.

Voeg de wortel, knoflook, vissaus, Japanse 7-kruidenmix en misopasta toe aan het kokende water. Roer goed door. Voeg nu de maïs, kip en helft van de bosui toe. Laat de soep nog een paar minuten goed trekken. Breng eventueel op smaak met meer zout en peper (of nog een beetje Japanse kruiden en/of vissaus).

Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de overige ringetjes bosui.

Aziatische noedelsoep0002