Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Video's 28 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: dit is de beroemdste falafel van NYC

Falafel is ondertussen geen nieuwigheidje meer. Door alle variaties op de – inmiddels razend populaire – kikkererwtenballetjes zouden we haast vergeten hoe écht authentieke falafel er nou uitziet. En hoewel je in NYC op véél plaatsen falafel kan krijgen, is er slecht één zaakje dat er 50 jaar geleden ook al zat: Mamoun’s. Dit is de beroemdste falafel van NYC (en zo mogelijk ook de allerlekkerste).

How Mamoun’s Became The Most Legendary Falafel In NYC | Legendary Eats

The original Mamoun’s Falafel has been serving Middle Eastern staples to customers in New York City’s Greenwich Village since 1971. Insider producer Medha Imam visits Mamoun’s to try their legendary falafel, see how they’re made, and learn the history behind the beloved institution.

Mamoun’s: falafel sinds 1971

Mamoun’s nam in 1971 zijn intrede in hartje Greenwich Village, een bruisende buurt en een oord voor tal van kunstenaars en muzikanten. De zaak is opgericht door Mamoun Chater, geïmmigreerd uit Syrië en met authentieke familierecepten op zak.

‘In Syrië is falafel regular streetfood, mensen zijn er niet echt van onder de indruk’, klinkt het bij één van Mamoun’s zonen die inmiddels mee in het familiebedrijf is gestapt. In de rest van de wereld blijkt de streetfood snack minder vanzelfsprekend en staan mensen er massaal voor in rijen aan te schuiven. Om die mensen niet teleur te stellen, verzekert Mamoun’s eigenaar:

‘We don’t mess with the recipe at all. Where my dad left it, is where it’s going to stay!’

Variety is the very spice of life. So in moments of uncertainty, order both of the #mamouns sandwiches you’re eyeing. We won’t judge. ?

110 Likes, 5 Comments – Mamoun’s Falafel (@mamounsfalafel) on Instagram: “Variety is the very spice of life. So in moments of uncertainty, order both of the #mamouns…”

Het falafelgeheim van Mamoun’s

Een blik in de keuken geeft meteen de indrukwekkende hoeveelheden verse peterselie weer. Samen met fijngesneden ui en kikkererwten wordt de peterselie gemixt tot een pasta en vervolgens afgekruid met komijn, kurkuma en kardemom.

Hun handelsmerk? De uitgesproken groene kleur van de falafel, wat zelfs in het Midden-Oosten weinig voorkomt. Dat komt omdat ze de hoeveelheid kruiden en specerijen naar hun hand hebben gezet om de falafel nog lekkerder te maken. Nog zo’n secret trick? De falafels in het pitabroodje aandrukken zodat de hoeveelheid falafel in de sandwich mooi verdeeld wordt.

De combinatie van het zachte broodje, de homemade hummus en de versgeplukte tomatensalade maakt de falafelsandwich immens populair. En dat voor slechts ‘four bucks‘?! We get the hype.

We’ll stop the world so you can melt with us over our perfect Falafel Sandwich. #mamouns

97 Likes, 2 Comments – Mamoun’s Falafel (@mamounsfalafel) on Instagram: “We’ll stop the world so you can melt with us over our perfect Falafel Sandwich. #mamouns”

Meer uit NYC

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.