3 manieren om alles uit spitskool te halen

Culy 11 nov 2017 Inspiratie

Op het gebied van groenten is de kool super veelzijdig: van bloemkool tot rode kool en natuurlijk boerenkool! Spitskool gebruiken we iets minder en dat is eigenlijk zonde, want ook hier kun je aardig wat kanten mee op. Daarom: 3 manieren om ‘m lekker te bereiden.

Spitskool is een gesloten koolsoort (net als bijvoorbeeld witte kool) en heeft een iets zoetere smaak dan we gewend zijn van andere soorten. Ook is ze over het algemeen makkelijk te bereiden door de fijne bladen, waardoor ze minder lang nodig hebben om te garen.

Gebakken spitskool

Een minder voor de hand liggende methode dan bijvoorbeeld door een coleslaw, is om spitskool te bakken en te serveren als bijgerecht. Lekker met bijvoorbeeld uitgebakken spekjes en prei.

Of geef ‘m een Japanse twist door hem te bakken in sojasaus en te serveren met sesamzaadjes. Ook lekker: dit recept voor vegetarische rendang met kool.

Kool stock

Geroosterd

Een andere – wat minder gebruikelijke – manier om deze groente te bereiden is door de kool te roosteren. Hierbij kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kool op de barbecue te leggen, ingesmeerd met een beetje olijfolie, peper en zout. Serveer met een frisse yoghurtdip en je hebt een origineel zomers gerecht.

In de oven kan het natuurlijk ook, dan is wederom de combinatie met spek heerlijk!

Selvom sommerferien måske er slut og det regner sporadisk, så skal det ikke stoppe dig i, at lave grillet spidskål med parmesancreme ? Min opskrift ligger klar på raavare.dk. Lav det til dit næste stykke grillet kød, fugl eller fisk! ? direkte link i profil #raavare#grilletspidskål#spidskål#pointedcabbage#grilledcabbage

A post shared by Karl Ejnar Jørgensen (@raavare) on

Rauw

Spitskool kan je natuurlijk ook heel goed rauw eten, denk bijvoorbeeld aan een klassieke coleslaw.

Maar, het is ook érg lekker in combinatie met een fijngesneden appeltje, bleekselderij en een romige dressing. Of meng de frisse kool met stukjes gebakken kip en zalig zoete mango.

Cole slaw stock2

Reageer op artikel:
3 manieren om alles uit spitskool te halen
Sluiten