Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Bloemkoolcurry met kikkererwten (lekker spicy!)

Als je trek hebt in een lekkere curry, moet je bij Machteld Smid zijn. Deze kookboekenauteur weet namelijk precies hoe je de allerlekkerste curry’s maakt. Haar nieuwe boek Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – staat dan ook vol met de heerlijkste recepten voor dit fijne comfort food. Wij mogen alvast een recept voor bloemkoolcurry met kikkererwten met je delen.  

Curry’s vind je op veel plekken ter wereld. Je hebt natuurlijk de Indiase curry’s, maar ook in Thailand, Singapore en Indonesië worden verrukkelijke curry’s gemaakt. Machteld vertaalde authentieke receptuur uit die landen naar toegankelijke recepten voor de thuiskok. Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is dan ook heel makkelijk te maken.

Machteld: “Hoe pittig wil je het hebben? Deze curry kun je zo heet maken als je zelf lekker vindt. Wanneer je meer een liefhebber van mild bent, laat dan de rode pepers weg en doe rustig aan met het chilipoeder.”

Bloemkoolcurry met kikkererwten
Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten

Zo maak je bloemkoolcurry met kikkererwten

Verhit de olie in een grote pan. Doe komijnzaad, rode pepers (als je durft) en ui in de pan en bak de ui goudbruin. Meng in een vijzel gember, knoflook, chilipoeder, zout en kurkuma tot een smeuïg mengsel en doe dit bij de uien. Bak alles 2 minuten.

Zet intussen de rijst op en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de stukjes aardappel, bloemkool en kikkererwten bij het specerijenmengsel en roer alles goed door. Zet het vuur laag en voeg korianderblaadjes en water toe. Laat het geheel nog 10-15 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

Doe de curry over in schaaltjes en verkruimel de papadum eroverheen. Serveer met de rijst.

In plaats van rijst kun je ook naan of chapati’s nemen, lekker met yoghurt-muntraita.

Curry's kookboek

Curry’s – de heerlijkste comfort food recepten – van Machteld Smid (Karakter Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 9,99 euro. 

Meer recepten voor curry’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.