Redactie
Redactie Inspiratie 2 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Zalm en avocado zijn beste vrienden: 5 heerlijke recepten

Zoals eieren bij spek horen, en mozzarella bij tomaat, zo zijn zalm en avocado best friends forever. Ze zijn beiden hoog in goede vetten, maar complementeren elkaar ook qua smaak. Dit zijn onze 5 favoriete recepten met zalm en avocado!

Beleg toastjes (bijvoorbeeld van roggebrood of witbrood) met geprakte of gepureerde avocado – eventueel aangemaakt met wat mayonaise of crème fraîche) en blokjes gerookte zalm. Maak af met een takje dille.

Een maaltijdsalade met Japans gemarineerde zalm maak je zo.

Maak een frisse tartaar van blokjes (wilde) zalm, komkommer, avocado en zalmeitjes (te koop bij de toko, visboer en delicatessenzaken) en maak af met een mooie toef sla, bijvoorbeeld frisee sla, rucola of eikenbladsla. Garneer met goede extra vergine olijfolie en geroosterde sesamzaadjes.

Deze frisse zalm avocado wrap is in 5 minuutjes klaar. Beleg een tortillawrap met gerookte zalm, fijngeprakte avocado gemixt met wat citroensap, een handvol gewassen spinazie en fijngehakte peterselie. Kruid af met peper & zout. Je kunt er, als je wil, ook nog wat fijngesneden rode peper overheen doen. Oprollen en genieten maar!

Zalm en avocado zijn geweldig in Aziatische gerechten. Deze simpele Oosterse salade maak je door geroosterde zalm en plakjes avocado te mengen met sla, komkommer, bosui en sesamzaadjes. Maak er een Aziatische dressing bij (bijvoorbeeld met sake of mirin, sesamolie, vissaus, wasabi en sojasaus) en geef er eetstokjes bij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.