Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zalm met confettisaus (makkelijk hoofdgerecht voor kerst)

Zalm met confettisaus? Ja: zo hebben we dit makkelijke hoofdgerecht voor kerst gekroond. Terwijl de zalm in de oven gaart, maak je namelijk een feestelijke botersaus met een fijn gesnipperd sjalotje, bieslook en zalmeitjes. Zo simpel, en toch weer scoren.

Eerder voorspelden we al dat kaviaar zomaar eens een dikke kersttrend zou kunnen worden dit jaar. Lekker is dat, maar goedkoop is zo’n potje niet. Vele malen minder duur zijn zalm- of foreleitjes, die net zo fraai ogen. En zo wordt dit makkelijke hoofdgerecht voor kerst ook nog eens betaalbaar.

Makkelijk hoofdgerecht voor kerst: zalm in botersaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zalm in botersausje

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daar de stukken zalm op. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout.
  3. Plaats de zalm ongeveer 10 à 15 minuten in de oven (afhankelijk van hoe rosé je je zalm verkiest).
  4. Maak ondertussen het botersausje.
  5. Laat een theelepel van de boter smelten in een sauspan en fruit de fijn gesnipperde sjalot aan tot de stukjes glazig zijn. Snijd de rest van de boter in dobbelsteentjes en leg zo lang mogelijk in de koelkast (of in de vriezer).
  6. Voeg na een paar minuten de koude boterdobbelsteentjes toe (een paar per keer) tot er zich een mooie gebonden botersaus vormt. Doe dit op een laag vuur en haal je pan af en toe van het vuur om de koude boter in de warmere pan te walsen. Op deze manier zal de saus mooi binden.
  7. Voeg daarna de bieslooksnippers en de zalmeitjes toe.
  8. Is de zalm klaar? Verdeel over borden en lepel er wat van de saus over.
  9. Lepel er voor extra feest nog wat extra zalmeitjes over.
Makkelijk hoofdgerecht voor kerst: zalm in botersaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer hoofdgerechten voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.