Redactie
Redactie Diner 30 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

De 10 lekkerste gerechten tijdens Oud & Nieuw – hartige hapjes

Kerst is net voorbij, wat het automatisch tijd maakt voor het einde van het jaar: Oud & Nieuw. Als je dacht dat Kerst de ultieme gelegenheid is om je schaamteloos vol te eten met kalkoen, kerststolllen en cranberry trifles, dan heb je Oud & Nieuw nog nooit écht meegemaakt.

Waar tijdens Eerste & Tweede Kerstdag alles in het teken staat van veel-gangen menu’s, staan tijdens Oud & Nieuw kleine hapjes en smaakexplosies centraal. Dit zijn Culy’s 10 lekkerste, hartige hapjes.

Wil je een heerlijke bubbel serveren tijdens je diner, souper of buffet? Kijk dan hier voor Mr. Vino’s tips voor bijzondere bubbels.

Klik op de gerechten voor de bijbehorende recepten.

Bitterballen!

Neerlands trots, en stiekem ieders favoriet tijdens het snack-uurtje. Bitterballen blassé en ordinair? Alles behalve als je ze zelf maakt. Volg het basisrecept en rol er in plaats van kroketjes, balletjes van. Kies voor een vulling met rundvlees, of delicate Hollandse garnaaltjes.

bitterbal

Crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas

Risottoballetjes met truffel

Arancini
Getty

Oesters

Goddelijke oesters, maak ze met gember en ketchup, met limoen of au naturel.

oester2oester1

Sushi

Hoewel velen er bang van worden, is zelf sushi maken echt zo moeilijk nog niet.

maki

Goddelijke kroketjes met manchego en serrano ham 

Spinaziebuideltjes met ricotta

Sjieke blini’s met kaviaar en rauwe zalm

blini

Spiesjes met courgette, kip en tzatziki

Rijg blokjes (eventueel gemarineerde) kip en opgerolde courgettelinten aan een satéprikker en grill gaar. Lekker om te serveren met homemade tzatziki en brood.

Homemade kaasvlinders

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.