Culy Homemade: oesters met Balinese dressing (om je vingers bij af te likken)

Het toppunt van decadentie: thuis genieten van deze heerlijke oesters met Balinese dressing. En geloof ons als we zeggen dat die dressing álles lekker maakt.

Ben je altijd nieuwsgierig geweest naar oesters, maar durf je niet zo goed? Dan raden wij je aan om je eerste oester eens te proberen met deze Balinese dressing. Het recept is geïnspireerd op een versie die we aten van restaurant O&O. God-de-lijk.

Maak ze als je iets feestelijks te vieren hebt, als heerlijke borrelhap of gewoon zomaar: omdat je er zin in hebt.

De hoeveelheid dressing die we maken, is trouwens genoeg voor nog meer oesters – waarschijnlijk kun je er makkelijk een stuk of 20 oesters mee maken.

> Ook tof: 3 x de allerlekkerste dressings voor oesters

Oesters Balinese dressing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je oesters met Balinese dressing

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje, behalve de koriander.

Open de oesters voorzichtig. Dat doe je zo.

Leg de oesters het liefst op ijs (of eet ze gewoon heel snel op) en besprenkel ze met de dressing. Bestrooi ze tot slot met de koriander. Geniet.

Meer over oesters:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: oesters met Balinese dressing (om je vingers bij af te likken)
Sluiten